
Spagetti bolognese
Spagetti bolognese VALMISTUSOHJE: Kaada oliiviöljy suureen paistinpannuun, silppua sipuli ja paista sipulia 10 minuuttia. Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi ja laita ne pannuun. Sekoita ja paista noin 2 minuuttia. Purista valkosipulinkynnet pannuun, lisää naudan jauheliha, suola ja pippuri, ja paista, kunnes liha on ruskistunut. Lisää punaviini ja sekoita paiston aikana, kunnes suurin osa punaviinistä on haihtunut. […]

Omenatrifle
Omenatrifle VALMISTUSOHJE: Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat suuriksi lohkoiksi. Laita omenalohkot kattilaan yhdessä vaniljansiementen, tyhjän vaniljatangon, Hermesetaksen ja veden kanssa. Anna omenoiden kiehua alhaisella lämmöllä ja sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, kun omenat ovat pehmeitä, ja nosta vaniljatanko pois. Soseuta omenat haarukalla tai lusikalla ja anna niiden jäähtyä kylmiksi. Kaada makronit pieneen […]

Jääkahvi
Jääkahvi VALMISTUSOHJE: Sekoita Hermesetas Neste kylmään kahviin. Laita kahteen lasiin jääpaloja ja kaada kahvi jääpalojen päälle. Täytä lasit täysmaidolla.

Chiavanukas ja kiivi-hedelmää
Chiavanukas ja kiivi-hedelmää VALMISTUSOHJE: Kaada mantelimaito, chia-siemenet, Hermesetas Makeutusneste ja vaniljajauhe kulhoon ja sekoita ne keskenään. Peitä kulho talouskelmulla ja anna sen seistä jääkaapissa yön yli. Sekoita chia-puuroa, jotta siinä ei ole paakkuja. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa. Kuori kiivihedelmät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paina viipaleet kahden tarjoilukulhon sisäpinnoille ja kaada sen jälkeen chia-vanukas niiden päälle. […]

Kaalisalaatti punajuurien kera
Kaalisalaatti punajuurien kera VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja pyöritä niitä 2 rkl oliiviöljyssä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista punajuuria uunissa 40 minuuttia. Huuhtele lehtikaali ja leikkaa varret pois. Leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kaada 1 rkl oliiviöljyä ja omenaviinietikka […]

Rapea granola
Rapea granola VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 150 °C. Rouhi saksanpähkinät ja cashew-pähkinät karkeasti ja sekoita ne kulhossa yhdessä kauraryynien, kurpitsansiemenien ja seesaminsiemenien kanssa. Sulata kookosöljy kulhossa mikroaaltouunissa, tiputtele Hermesetas Makeutusneste -tipat kookosöljyyn ja kaada granola-seokseen. Sekoita, kunnes öljy on jakautunut tasaisesti. Levitä granola leivinpaperille uunipellin päälle ja paista 40 minuuttia tai kunnes pähkinät alkavat saada hiukan […]

Soijamarinoidut kanavartaat
Soijamarinoidut kanavartaat VALMISTUSOHJE: Raasta inkivääri raastinraudalla. Kaada kulhoon ja lisää soija, riisiviinietikka ja Hermesetas Makeutusneste. Purista valkosipuli kulhoon ja sekoita. Suikaloi kanan sisäfileet ja kasta marinadissa. Laita kansi kulhon päälle tai peitä se talouskelmulla ja anna sen seistä jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Laita kanafileet vartaisiin ja paista niitä pannulla runsaassa öljyssä ja korkeassa lämmössä. Kääntele […]

Vietnamilainen pomelosalaatti
Vietnamilainen pomelosalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa valkokaali pieniksi paloiksi. Kuori pomelo, poista sen valkoinen osa ja kuutioi hedelmäliha sopiviksi paloiksi. Halkaise granaattiomena ja raaputa sen siemenet ulos. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Kaada kaikki ainekset suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa ja kaada […]

Mansikkakeitto suurimosydänten kera
Mansikkakeitto suurimosydänten kera VALMISTUSOHJE: Kiehauta maito yhdessä Hermesetaksen, sitruunamehun ja raastetun sitruunankuoren kanssa kattilassa. Sekoita samalla, kun vähitellen lisäät mannasuurimot. Keitä alhaisella lämmöllä viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä ennen kuin lisäät tuorejuuston. Huuhtele pelti kylmällä vedellä ja levitä lastalla seos 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi pellille. Laita sivuun jäähtymään ja jähmettymään. Pese […]

Hirssipuuro, jossa vadelmia ja kurpitsansiemeniä
Hirssipuuro, jossa vadelmia ja kurpitsansiemeniä VALMISTUSOHJE: Huuhdo hirssi kuuman veden alla. Kaada hirssi, mantelimaito, vesi, Hermesetas Makeutusneste ja kaneli kattilaan, kiehauta. Anna turvota pienellä lämmöllä kannen alla noin 5 minuutin ajan. Sekoita maapähkinävoi joukkoon. Jaa puuro kulhoihin ja ripottele päälle vadelmia ja kurpitsansiemeniä. Tarjoile lämpimänä. Vinkki: hirssijauhojen sijasta voit käyttää myös kauraa