Search

Tuote: Makeutusjauhe

Manteli-porkkanakakku

Manteli-porkkanakakku VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperiirtopohjavuokaan (ø 23 cm /1,5 l). Voitele vuoka ja leivitä pohja ja reunat mantelirouheellatai -jauheella. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vispaa toisessa kulhossa keltuaiset ja Hermesetas -makeutusjauhe vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita porkkanaraaste, limen kuoriraaste ja -mehu keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelirouhe, vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. […]

Lue lisää

Inkiväärileipä

Inkiväärileipä – Mjuk VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 1 kg:n leipävuoan pohja ja reunat. Sulata margariini ja siirappi varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon Hermesetas Makeutusjauhe, siivilöidyt jauhot, inkivääri ja kaneli sekä vatkattu muna. Lämmitä maitoa hieman, lisää ruokasooda ja sekoita sitten pääseokseen. Kun seos on tasaista, kaada se vuorattuun leipävuokaan ja […]

Lue lisää

Hapanimelä broileri

Hapanimelä broileri VALMISTUSOHJE: Sekoita yhteen 8 ensimmäistä ainesta ja anna maustua. Lämmitä öljy suuressa wok-pannussa ja paista broilerin suikaleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannekset ja sekoita muutama minuutti. Lisää maustunut kastike ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon Hermesetas.

Lue lisää

Vuokaleipä

Vuokaleipä VALMISTUSOHJE: Sekoita lämmin piimä, hiiva, suola, Hermesetas ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, pyöräyttele taikinapaloja hiukan ja pane ne leipävuokiin. Peitä ja kohta. Voitele leivät vedellä ja ripottele siemensekoitus päälle ja painele se kädellä […]

Lue lisää

Hillokeksit

Hillokeksit VALMISTUSOHJE: Nypi jauhot, Hermesetas, vanilja-Hermesetas ja margariini nopeasti yhteen, kunnes seos muistuttaa hienoksi jauhettuja korppujauhoja. Vaivaa taikinaa varovasti mutta vain niin kauan, että ainekset juuri tarttuvat toisiinsa. Laita jääkaappiin 1 tunniksi. Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi. Ota noin 80 tasa- tai aaltoreunaista ympyrää muotilla ja ota puolesta ympyrämäärästä keskustat pois (keksien pohjat ja kannet). […]

Lue lisää

Vadelmapirtelö

Vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Soseuta kaikki ainekset yhdessä. Tarjoile kylmänä.

Lue lisää

Marjatrifle

Marjatrifle VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen ja vuoraa 6 leivosvuokaa paperivuoilla. Vatkaa margariini ja Hermesetas Makeutusjauhe keskenään. Lisää kananmuna ja hieman jauhoja, sekoita. Siivilöi loput jauhot ja leivinjauhe yhdessä, kääntele ne seokseen. Jaa leivosvuokiin ja paista 15 minuuttia, kunnes leivokset ovat ruskeita ja hyvin kohonneita. Anna jäähtyä. Kaada munankeltuaiset, Hermesetas Makeutusjauhe ja maissijauho kulhoon, vatkaa […]

Lue lisää

Kesäinen marja-vaniljatäytekakku

Kesäinen marja-vaniljatäytekakku VALMISTUSOHJE: Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota ø 22-24 cm:n tasapohjainen vuoka. Erota kananmunankeltuaiset ja-valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja Hermesetas vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, lisää ne sekä valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle. Vaniljakiisseli: Mittaa […]

Lue lisää

Marjapiirakka pullataikinapohjaan

Marjapiirakka pullataikinapohjaan VALMISTUSOHJE: Kaada lämmin (42°) maito taikinakulhoon. Sekoita kuivahiiva, suola, kardemumma ja Hermesetas-makeutusjauhe maitoon. Jätä jauhoista pari ruokalusikallista taikinan kaulintaan. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasvasula ja loput jauhot ja alusta kimmoisa kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele työpöydälle levitetyn leivinpaperiarkin päälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja […]

Lue lisää

Kesakeitto

Kesakeitto VALMISTUSOHJE: Paloittele ja kuori kasvikset. Pane porkkana- ja perunapalat kattilan pohjalle ja isoiksi kukinnoiksi lohkotut kukkakaalipalat päälle. Lisää vesi, murennetut kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja pippurit kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää kahvikerma, makeutusjauhe, herneet ja pinaatinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kevätsipulisilppu ja rasva. Pane kansi päälle, siirrä kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia. Nauti […]

Lue lisää