
Vadelmajuustokakku
Vadelmajuustokakku VALMISTUSOHJE: Sulata voi kulhossa mikroaaltouunissa. Kaada keksit monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes ne ovat pieniä muruja. Lisää sulatettu voi ja sekoita uudelleen. Vuoraa irtopohjavuoan (18 cm) pohja leivinpaperilla ja laita keksimurut pohjalle. Painele seos hyvin pohjalle, jotta siitä tulee kiinteä ja tiivis. Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna turvota 10 minuutin ajan. Kaada marjat kattilaan […]

Spagetti bolognese
Spagetti bolognese VALMISTUSOHJE: Kaada oliiviöljy suureen paistinpannuun, silppua sipuli ja paista sipulia 10 minuuttia. Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi ja laita ne pannuun. Sekoita ja paista noin 2 minuuttia. Purista valkosipulinkynnet pannuun, lisää naudan jauheliha, suola ja pippuri, ja paista, kunnes liha on ruskistunut. Lisää punaviini ja sekoita paiston aikana, kunnes suurin osa punaviinistä on haihtunut. […]

Chiavanukas ja kiivi-hedelmää
Chiavanukas ja kiivi-hedelmää VALMISTUSOHJE: Kaada mantelimaito, chia-siemenet, Hermesetas Makeutusneste ja vaniljajauhe kulhoon ja sekoita ne keskenään. Peitä kulho talouskelmulla ja anna sen seistä jääkaapissa yön yli. Sekoita chia-puuroa, jotta siinä ei ole paakkuja. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa. Kuori kiivihedelmät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paina viipaleet kahden tarjoilukulhon sisäpinnoille ja kaada sen jälkeen chia-vanukas niiden päälle. […]

Sahramiteeleivät
Sahramiteeleivät VALMISTUSOHJE: Murenna hiiva suureen kulhoon. Sulata voi kulhossa, lisää siihen maito ja kaada seos kulhoon hiivan kanssa. Sekoita, kunnes hiiva on jakaantunut tasaisesti. Lisää kreikkalainen jogurtti, sahrami, Hermesetas Baking, suola ja sekoita. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes kaikki jauhot on lisätty. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia, kunnes se on tasainen ja irtoaa kulhon […]

Ohukaiset puolukoiden kera
Ohukaiset puolukoiden kera VALMISTUSOHJE: Kaada kaikki puolukkamarmeladin ainekset kattilaan ja kuumenna hitaasti. Aina kiehua hiljalleen, kunnes neste haihtuu ja keitos muuttuu hitaasti paksuksi. Älä sekoita liikaa, jotta marjat pysyvät kokonaisina. Kaada vehnäjauhot, suola ja Hermesetas Jauhe kulhoon. Lisää maitoa vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita, kunnes kaikki maito on lisätty. Lisää munat ja voi ja vatkaa. […]

Kaalisalaatti punajuurien kera
Kaalisalaatti punajuurien kera VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja pyöritä niitä 2 rkl oliiviöljyssä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista punajuuria uunissa 40 minuuttia. Huuhtele lehtikaali ja leikkaa varret pois. Leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kaada 1 rkl oliiviöljyä ja omenaviinietikka […]

Rapea granola
Rapea granola VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 150 °C. Rouhi saksanpähkinät ja cashew-pähkinät karkeasti ja sekoita ne kulhossa yhdessä kauraryynien, kurpitsansiemenien ja seesaminsiemenien kanssa. Sulata kookosöljy kulhossa mikroaaltouunissa, tiputtele Hermesetas Makeutusneste -tipat kookosöljyyn ja kaada granola-seokseen. Sekoita, kunnes öljy on jakautunut tasaisesti. Levitä granola leivinpaperille uunipellin päälle ja paista 40 minuuttia tai kunnes pähkinät alkavat saada hiukan […]

Sekamarjatorttu
Sekamarjatorttu VALMISTUSOHJE: Kaada jauhot kulhoon ja nypi margariinin kanssa muruseokseksi. Lisää Hermesetas Makeutusjauhe ja sekoita ainekset, ennen kuin lisäät munankeltuaisen ja riittävästi vettä (2–3 rkl) kiinteän taikinan valmistamiseksi. Kauli ja vuoraa taikinalla 20 cm:n jauhotettu piirakkavuoka. Jäähdytä 30 minuutin ajan. Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Kaada mansikat ja vadelmat tehosekoittimeen ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi siemenet pois […]

Rommirusinakakku
Rommirusinakakku VALMISTUSOHJE: Liota rusinoita rommissa tai rommiesanssivesiseoksessa 30 minuuttia. Murenna hiiva sekoituskulhoon ja lisää lämmin maito ja tofu. Sekoita voimakkaasti. Lisää jauhot, Hermesetas Makeutusjauhe / Hermesetas Baking, sitruunan kuoriraaste ja kananmunat. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon rusinat ja mantelirouhe. Voitele rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Peitä liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä. Paista 200º noin […]

Ranskalainen omenapiirakka
Ranskalainen omenapiirakka VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 190°C asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, Hermesetas Makeutusjauhe tai Hermesetas Makeutusneste ja keltuainen vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot parissa kolmessa erässä vaahtoon yhdessä veden kanssa niin että taikinasta tulee pehmeää mutta ei tahmeaa. Painele taikina ø 23 cm:n vuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Asettele ohuiksi viipaleiksi leikatut omenat vuokaan kerroksittain, […]