
Macaroon-Leivokset
Macaroon-Leivokset VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 180°C asteiseksi. Mittaa mantelijauhe, kookoshiutaleet ja makeutus -jauhe kulhoon. Vatkaa valkuaiset kevyesti. Sekoita valkuaisvaahto manteli-kookosseokseen veden kanssa vuorotellen, kunnes seos on melko sileää ja jäykkää. Leivinpaperoi uunipelti. Lusikoi taikina 12 keoksi leivinpaperin päälle ja paina manteli jokaisen keon päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes seos on kiinteä ja saanut hivenen […]

Rusinapitko rahka-öljytaikinasta
Rusinapitko rahka-öljytaikinasta VALMISTUSOHJE: Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valuta hyvin. Voit hieman taputella niitä kuiviksi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Kaada kaikki ainesosat sekoituskulhoon ja sekoita monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla notkeaksi taikinaksi. Alusta rusinat joukkoon. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta osasta noin 40 cm pitkä […]

Lihapullat tomaattikastikkeessa
Lihapullat tomaattikastikkeessa VALMISTUSOHJE: Mittaa mureketaikinan aineet kulhoon. Sekoita ainekset ja anna maustua 30 minuuttia. Pane kastikkeen aineet kasariin ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Kaada kastike vuokaan ja pyörittele lihapullat ja pane ne kastikkeen joukkoon. Riivi timjamin lehtiä päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Mansikkahillo
Mansikkahillo VALMISTUSOHJE: Kaada 45 ml (3 rkl) appelsiinimehua pieneen kulhoon ja ripottele liivatejauhe sen päälle. Anna turvota sillä välin kun mansikat kiehahtavat. Poista mansikoista kannat, kaada lopun appelsiinimehun kanssa kattilaan ja murskaa kevyesti. Keitä mansikoita pienellä lämmöllä 3–4 minuuttia, niin että ne pehmenevät hieman. Ota kattila pois liedeltä, sekoita turvonnut liivate joukkoon ja sekoita edelleen […]

Mansikka-banaanijäätelö
Mansikka-banaanijäätelö VALMISTUSOHJE: Soseuta mansikat, banaani ja appelsiinimehu. Sekoita jogurtin kanssa. Makeuta Hermesetas-makeutusaineella. Kaada jäätelökoneeseen.

Kesäiset muffinit ja jogurttikastike
Kesäiset muffinit ja jogurttikastike VALMISTUSOHJE: Kaada marjat kulhoon, ripottele noin 15 g jauhoja ja sekoita huolellisesti. Sekoita loput jauhot, Hermesetas, leivinjauhe ja suola hyvin keskenään. Lisää kananmuna, appelsiininkuori, juokseva voi ja maito. Sekoita paksuksi taikinaksi. Sekoita lopuksi marjat joukkoon. Voitele metallinen muffinivuoka voilla ja laita jokaiseen kuppiin noin 1 rkl taikinaa eli täytä niistä noin […]

Broilerisatay
Broilerisatay VALMISTUSOHJE: Paloittele broileri 2,5 cm:n kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja salottisipuli, laita ne kulhoon. Sekoita murskattu valkosipuli, soijakastike, sitruunamehu, korianteri, Hermesetas Makeutusjauhe ja chilijauhe keskenään. Lisää broilerinpalat ja peitä ne hyvin marinadilla. Peitä astia ja jätä viileään paikkaan enintään 24 tunniksi. Tee sillä välin maapähkinäkastike. Kuumenna öljy pienessä kattilassa, lisää valkosipuli ja salottisipuli, […]

Hapanimelä broileri
Hapanimelä broileri VALMISTUSOHJE: Sekoita yhteen 8 ensimmäistä ainesta ja anna maustua. Lämmitä öljy suuressa wok-pannussa ja paista broilerin suikaleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannekset ja sekoita muutama minuutti. Lisää maustunut kastike ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon Hermesetas.

Suklaa-vadelmaunelma
Suklaa-vadelmaunelma VALMISTUSOHJE: Rouhi hapankorput monitoimikoneessa tai kaulimella työlaudan päällä. Sekoita hapankorppurouhe, Hermesetas Makeutusjauhe, kaakao- ja pikakahvijauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jätä vadelmista muutama koristeluun. Kokoa jälkiruoan aineet kerroksittain jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Koristele vadelmilla ja mintunlehdillä.

Kahden suklaan muffinit
Kahden suklaan muffinit VALMISTUSOHJE: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane paperiset muffinivuoat (muffini) pellille. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita öljy, kananmuna ja maito ja lisää seos ja suklaarouhe kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunissa: pieniä noin 10 minuuttia, isoja noin 12 minuuttia. Muffinit ovat parhaimmillaan jäähdytettyinä ja vastaleivottuina.
- « Edellinen sivu
- 1
- …
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Seuraava sivu »