Sokeriton kurpitsapiirakka
Kenties maukkain sokerittoman kurpitsapiirakan resepti: Inkivääri, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka antavat potkua, ja Hermesetas Neste kevyttä makeutta.
Valmistelu
- Sekoita jauhot, Hermesetas Jauhe ja suola, ja vaivaa ne kylmän voin ja munankeltuaisen kanssa hyvin yhteen. Aseta valmis murotaikina vähintään 60 minuutiksi jääkaappiin.
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmöllä. Voitele piirakkavuoka (26 cm) ja painele jäähtynyt taikina vuokaan tasaisesti – pohjassa ja reunassa tulisi olla yhtä paksu kerros taikinaa. Pistele piirakkapohjaa kevyesti haarukalla ja esipaista sitä 15 minuuttia keskitasolla ilman täytettä.
- Sekoita kaikki kurpitsatäytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada esipaistetulle piirakkapohjalle. Paista täytettyä piirakkaa vielä 45 minuuttia.
Kurpitsasoseen voi tehdä helposti itse: Poista kurpitsasta siemenet ruokalusikalla, leikkaa viipaleiksi ja laita viipaleet leivinpellille. Paista kuumassa uunissa 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180 asteessa) keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kurpitsan hedelmäliha on pehmeää. Ota kurpitsa pois uunista ja anna jäähtyä. Raaputa hedelmäliha mieluiten ruokalusikalla kuoresta, laita korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi.
Ravintoarvot annosta kohti
845
kj
201
kcal
4.5
proteiini g
16
hiilihydraatteja g
13
rasva g
Ainekset 12 annosta varten
Murotaikina piirakkapohjaan:
220 g | Jauhoja |
120 g | Kylmää voita |
5 g | Hermesetas Jauhe |
1 kpl | Munankeltuainen |
1 ripaus | Suolaa |
Kurpitsatäytteeseen:
500 g | Kurpitsasosetta |
2 kpl | Kananmunia |
120 g | Tuorejuustoa |
15 g | Hermesetas Jauhe |
2 tl | Kanelia |
1 tl | Inkiväärijauhetta |
1/2 tl | Muskottipähkinää |
1 ripaus | Neilikkaa |
1/2 tl | Suolaa |