Search

Sokeriton kurpitsapiirakka

70 min
Jälkiruoat
Leivonta

Kenties maukkain sokerittoman kurpitsapiirakan resepti: Inkivääri, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka antavat potkua, ja Hermesetas Neste kevyttä makeutta.

Valmistelu

  1. Sekoita jauhot, Hermesetas Jauhe ja suola, ja vaivaa ne kylmän voin ja munankeltuaisen kanssa hyvin yhteen. Aseta valmis murotaikina vähintään 60 minuutiksi jääkaappiin.
  2. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmöllä. Voitele piirakkavuoka (26 cm) ja painele jäähtynyt taikina vuokaan tasaisesti – pohjassa ja reunassa tulisi olla yhtä paksu kerros taikinaa. Pistele piirakkapohjaa kevyesti haarukalla ja esipaista sitä 15 minuuttia keskitasolla ilman täytettä.
  3. Sekoita kaikki kurpitsatäytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada esipaistetulle piirakkapohjalle. Paista täytettyä piirakkaa vielä 45 minuuttia.

    Kurpitsasoseen voi tehdä helposti itse: Poista kurpitsasta siemenet ruokalusikalla, leikkaa viipaleiksi ja laita viipaleet leivinpellille. Paista kuumassa uunissa 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180 asteessa) keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kurpitsan hedelmäliha on pehmeää. Ota kurpitsa pois uunista ja anna jäähtyä. Raaputa hedelmäliha mieluiten ruokalusikalla kuoresta, laita korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi.

Ravintoarvot annosta kohti

845
kj
201
kcal
4.5
proteiini g
16
hiilihydraatteja g
13
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 12 annosta varten

Murotaikina piirakkapohjaan:

220 g Jauhoja
120 g Kylmää voita
5 g Hermesetas Jauhe
1 kpl Munankeltuainen
1 ripaus Suolaa
220 g Jauhoja 120 g Kylmää voita 5 g Hermesetas Jauhe 1 kpl Munankeltuainen 1 ripaus Suolaa

Kurpitsatäytteeseen:

500 g Kurpitsasosetta
2 kpl Kananmunia
120 g Tuorejuustoa
15 g Hermesetas Jauhe
2 tl Kanelia
1 tl Inkiväärijauhetta
1/2 tl Muskottipähkinää
1 ripaus Neilikkaa
1/2 tl Suolaa
500 g Kurpitsasosetta 2 kpl Kananmunia 120 g Tuorejuustoa 15 g Hermesetas Jauhe 2 tl Kanelia 1 tl Inkiväärijauhetta 1/2 tl Muskottipähkinää 1 ripaus Neilikkaa 1/2 tl Suolaa