Search

Schwarzwaldin kirsikkakakku

60 min
Jälkiruoat
Leivonta

Schwarzwaldin kirsikkakakku ✓ Klassikko ✓ Helppo tehdä ✓ Juhlatilaisuuksiin tai muuten vain: tämä resepti takaa herkullisen iltapäivän.

Valmistelu

  1. Lämmitä uuni 180 celsiusasteeseen ylä-/alalämmölle. Sekoita spelttijauho, tärkkelys, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja aseta sivuun. Lopputulos on erityisen hieno, jos siivilöit jauhoseoksen.
  2. Erota munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan, vatkaa munanvalkuaiset ja hyppysellinen suolaa ja aseta sivuun. Vatkaa sitten munankeltuaiset ja Hermesetas Jauhe. Sekoita jauhoseos ja vatkatut munanvalkuaiset varovasti keskenään ja kaada leivinpaperillla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa keskitasolla noin 25 minuutin ajan. Irrota sitten vuoasta ja kumoa kakkuritilälle. Vedä leivinpaperi pois ja anna kakun jäähtyä.
  3. Kirsikkatäytettä varten siivilöi kirsikat ja ota samalla mehu talteen. Valitse 12 kauneinta kirsikkaa koristeluun ja aseta ne sivuun. Sekoita tärkkelys osaan kirsikkamehusta. Keitä loppua kirsikkamehua sekä 2 rkl Hermesetas Jauhetta ja liuotettua tärkkelystä, kunnes seos paksuuntuu. Ota sitten liedeltä ja sekoita kirsikat joukkoon.
  4. Puolita kakkupohja. Vatkaa kuohukerma ja 1 rkl Hermesetas Jauhetta jäykäksi vaahdoksi ja juuri ennen kuin vaahto on täysin jäykkää, lisää kerman stabilointiaine hitaasti joukkoon. Yhdistä nyt eri osat: Kostuta ensin ensimmäinen kakkupohja pienellä määrällä kirsikkaviinaa ja täytä se sitten kirsikkatäytteellä. Lisää puolet valmistetusta kuohukermasta ja tasoita. Paina toinen pohja kevyesti päälle ja kostuta jälleen pienellä määrällä kirsikkaviinaa. Laita lopusta kuohukermasta noin 3 rkl pursottimeen. Koristele kakku ympäriinsä lopulla kermavaahdolla, pursota pursottimella 12 pallukkaa ja aseta niiden päälle sivuun asetetut kirsikat. Koristele pinta ja reuna suklaarouheella. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Ravintoarvot annosta kohti

1253
kj
298
kcal
6.5
proteiini g
24.5
hiilihydraatteja g
19.5
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 12 annosta varten

Suklaakakkupohjaan

6 kpl Kananmunia (koko M)
20 g / 4 rkl Hermesetas Jauhe
1 dl Vehnäjauhoja
60 g Tärkkelystä
40 g Leivontakaakaota
2 tl Leivinjauhetta
6 kpl Kananmunia (koko M) 20 g / 4 rkl Hermesetas Jauhe 1 dl Vehnäjauhoja 60 g Tärkkelystä 40 g Leivontakaakaota 2 tl Leivinjauhetta

Täytteeseen ja koristeluun

1 lasi (valutettu paino 350 g) Kirsikoita
2 rkl Tärkkelystä
3 rkl Hermesetas Jauhe
500 ml Kuohukermaa
2 pussia Kerman stabilointiainetta
n. 4 rkl Kirschwasser-kirsikkaviinaa (valinnainen)
50 g Suklaarouhetta (60 % kaakaota; valinnainen)
1 lasi (valutettu paino 350 g) Kirsikoita 2 rkl Tärkkelystä 3 rkl Hermesetas Jauhe 500 ml Kuohukermaa 2 pussia Kerman stabilointiainetta n. 4 rkl Kirschwasser-kirsikkaviinaa (valinnainen) 50 g Suklaarouhetta (60 % kaakaota; valinnainen)