Mehukas kirsikka-pähkinäkakku
Lust auf einen saftigen Kuchen mit Haselnüssen, Kirschen + Schoggi? Assugrin sorgt für leichte Süsse, Zimt für die richtige Würze.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmöllä. Hakkaa tumma suklaa pieneksi ja aseta sivuun. Siivilöi kirsikat. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) hyvin.
- Vatkaa voi, Hermesetas Jauhe ja kananmunat yleiskoneessa vaahdoksi. Sekoita spelttijauho, jauhetut hasselpähkinät, kaneli, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa ja lisää seos sitten voi-kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi hakattu suklaa ja puolet valutetuista kirsikoista taikinaan.
- Levitä esivalmisteltu taikina tasaisesti irtopohjavuokaan, jaa loput valutetut kirsikat kakulle ja paista kakkua uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen jäähdytysritilällä.
Ravintoarvot annosta kohti
1052
kj
250
kcal
4.5
proteiini g
18
hiilihydraatteja g
18
rasva g
Ainekset 12 annosta varten
125 g | Voita |
15 g | Hermesetas Jauhe |
3 kpl | Kananmunia (koko L) |
100 g | Spelttijauhoa |
100 g | Jauhettuja hasselpähkinöitä |
1 tl | Kanelia |
1 tl | Leivinjauhetta |
1/2 tl | Ruokasoodaa |
1 ripaus | Suolaa |
100 g | Tummaa suklaata (väh. 70 % kaakaota) |
1 lasi (valutettu paino 350 g) | Kirsikoita |