Raparperikakku, jossa marenkikuori
Vastakohdat täydentävät toisiaan myös uunissa: hapan raparperi yhdistyy makeaan marenkikuoreen ja takaa sinulle vastustamattoman makunautinnon.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmölle.
- Leikkaa kuorittu raparperi noin 2–3 cm:n palasiksi ja aseta palaset sivuun.
- Sekoita kakkutaikinan ainekset notkeaksi taikinaksi. Vaahdota tätä varten ensin voi munankeltuaisen ja vaniljasokerin kanssa ja lisää sitten muut ainekset joukkoon.
Jaa valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm) tasaisesti. Jaa raparperipalaset taikinan päälle ja paista noin 30 minuutin ajan. - Marenkia varten vatkaa munanvalkuainen ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää Hermesetas Jauhetta vähitellen ja vatkaa kunnes se on liuennut. Jaa marenki kakun päälle ja paista vielä 15–30 minuutin ajan uunissa, kunnes marenki on ruskistunut hieman.
Ravintoarvot annosta kohti
695
kj
165
kcal
3
proteiini g
13
hiilihydraatteja g
10.5
rasva g
Ainekset 12 annosta varten
Taikinaan:
200 g | Jauhoja |
12 g | Hermesetas Jauhe |
2 tl | Leivinjauhetta |
1 tl | Vaniljasokeria |
120 g | Voita |
4 | Munankeltuainen |
500 g | Kuorittua raparperia |
Marenkikuoreen:
4 | Munanvalkuainen |
10 g | Hermesetas Jauhe |
1 ripaus | Suolaa |