Reseptit

Vegaaniset kesärullat ja maapähkinädippi

Vegaanisista avokadoa, porkkanaa, punajuurta, kurkkua ja maapähkinädippiä sisältävistä kesärullistamme voi tulla puutarhajuhlien kesähitti. Huippumaukasta!

Valmistusohje:

  1. Maapähkinädippiä varten purista limetistä mehu ja hienonna limettimehu muiden ainesten kanssa – maapähkinävoita lukuun ottamatta – tehosekoittimessa. Lisää sen jälkeen maapähkinävoi ja sekoita kaikki lyhyesti notkeaksi kastikkeeksi. Laita pieneen kulhoon ja aseta sivuun tarjoiluun asti.
  2. Huuhdo vihannekset ja salaatti. Pilko salaatti. Leikkaa vihannekset ja avokado kesärullia varten pitkiksi suikaleiksi.
  3. Ota kesärullia varten valmiiksi kulho, jossa on lämmintä vettä. Jotta kesärullat voi taitella rulliksi, aseta aina yksi riisipaperi hetkeksi kulhoon lämpimään veteen pehmenemään. Laita paperi sitten suurelle lautaselle ja aseta sen päälle vihannekset, yrtit ja salaatti. Käännä riisipaperin reuna ylhäältä ja alhaalta ja taittele se sitten rullaksi. Tee samoin lopuilla riisipapereilla.
  4. Nauti valmiit kesärullat dipin kera.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
545
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Kesärulliin
Riisipaperia
6 lehteä (saa aasialaisista kaupoista)
Salaatinlehtiä
6 kpl
Porkkana
1
Punajuuri
1
Kurkku
1/2
Avokado
1
Maapähkinädippiin
Paloja sisältävää maapähkinävoita
80 g
Limetti
1/2
Kuorittua inkivääriä
10 g
Valkosipulinkynsi
1 (n. 5 g)
Hermesetas Jauhe
2 rkl
Soijakastike
1 rkl
Vettä
40 ml
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
4582
2291
kcal
1091
545
Proteiini g
28.5
14.5
Hiilihydraatit g
63
31.5
Rasva g
80
40