Kesäkurpitsakakku
Oletko jo kokeillut vihanneskakkua? Herkullisessa reseptissämme yhdistyvät kesäkurpitsa ja mantelit - muskottipähkinä ja kaneli antavat erityisen makuvivahteen. Rohkeasti vain! Yllätyt, miten hyvältä kakku maistuu.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle.
Pese kesäkurpitsa ja raasta hienoksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. - Vatkaa kananmunat yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää sitten öljy ja jauhosekoitus, ja sekoita hyvin. Nosta raastettu kesäkurpitsa taikinamassaan vasta lopuksi.
- Kaada valmis kakkutaikina pieneen voideltuun leipävuokaan ja paista noin 45 minuuttia.
Vinkki: Ennen tarjoilua valmiin kakun päälle voi ripotella vielä hieman Hermesetas Jauhetta.
Ravintoarvot annosta kohti
1207
kj
287
kcal
11
proteiini g
2.5
hiilihydraatteja g
26
rasva g
Ainekset 6 annosta varten
Kuivat ainekset
200 g | Jauhettuja manteleita |
10 g | Hermesetas Jauhe |
2 tl | Leivinjauhetta |
0,5 tl | Kanelia |
1 hyppysellinen | Muskottipähkinää |
1 ripaus | Suolaa |
Kosteat ainekset
200 g | Kesäkurpitsaa |
2 | Kananmunia, koko M2 kpl |
50 ml | Auringonkukkaöljyä |