Reseptit

Vadelmajuustokakku

VALMISTUSOHJE:

Sulata voi kulhossa mikroaaltouunissa. Kaada keksit monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes ne ovat pieniä muruja. Lisää sulatettu voi ja sekoita uudelleen. Vuoraa irtopohjavuoan (18 cm) pohja leivinpaperilla ja laita keksimurut pohjalle. Painele seos hyvin pohjalle, jotta siitä tulee kiinteä ja tiivis.

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna turvota 10 minuutin ajan. Kaada marjat kattilaan ja kuumenna hitaasti, kunnes ne kiehuvat hiljalleen. Anna marjojen kiehua hiljalleen, kunnes ne irtoavat toisistaan. Raasta limetin kuori ja kaada se yhdessä 1/2 limetin mehun kanssa kulhoon. Paina keitetyt vadelmat siivilän läpi kulhoon, jossa limetti on, jotta siemenet siivilöityvät pois. Purista vesi pois liivatelehdistä ja laita liivatelehdet kulhoon kuuman vadelmasoseen kanssa. Sekoita liivatelehdet soseeseen.

Kaada munankeltuaiset kulhoon ja lisää Hermesetas Baking. Vatkaa, kunnes massa on vaalea ja ilmava. Sekoita mascarpone munaseokseen ja lisää marjasose. Sekoita, kunnes massa on tasainen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Nostele kermavaahto varoen mascarponemassan sekaan. Aseta irtopohjavuoan sisäpuolelle muovinen kakkurengas ja kaada juustokakkumassa keksinmurupohjan päälle.

Anna kakun seistä jääkaapissa 5 tuntia tai mieluummin yön yli. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
360 min
Kaloreita annoksessa:
372
Tuotteet:
annoksia:
8
Ainekset
Voita
50 g
Sokerittomia keksejä, esim. kaurasta
150 g
Liivatelehteä
2
Vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
200 g
Luomulimettiä
1/2
Munankeltuaista
4
Hermesetas Baking
2 rkl
Mascarponejuustoa
200 g
Kuohukermaa
2 dl
Koristeeksi:
12 Vadelmaa
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
12288
1563
kcal
2976
372
Proteiini g
48
6
Hiilihydraatit g
160
20
Rasva g
256
32