Reseptit

Uunissa valmistettu myskikurpitsa timjamin ja paahdettujen pähkinöiden kera

Maukas resepti karppaajille: kun ulkona raivoaa syystuuli, myskikurpitsa timjamin ja saksanpähkinöiden kera tuo lämpöä ja hyvää mieltä.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja puolita. Poista siemenet lusikalla. Aseta esivalmisteltu kurpitsa ulkopuoli ylöspäin leivinpellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja esipaista 20 minuuttia.
  2. Valmista sillä välin voi-pähkinäkastike: paahda saksanpähkinät keskilämmöllä pannulla. Lisää voi, timjami, Hermesetas Neste ja suola, ja kuumenna sekoittaen.
  3. Tee kurpitsaan esikypsennyksen jälkeen terävällä veitsellä viiltoja poikkisuuntaan 0,5 cm välein. Laita takaisin leivinpellille ja pirskota edellä valmistettu voi-pähkinäkastike päälle. Paista vielä 40 minuuttia. Jaa 2 lautaselle ja nauti kuumana.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
70 min
Kaloreita annoksessa:
442
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Myskikurpitsa
1 kpl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hienonnettuja saksanpähkinöitä
30 g
Voita
50 g
Tuoretta revittyä timjamia
1 rkl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa
1/2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
3717
1858
kcal
885
442
Proteiini g
11
5.5
Hiilihydraatit g
47
23.5
Rasva g
73.5
37