Uunissa valmistettu myskikurpitsa timjamin ja paahdettujen pähkinöiden kera
Maukas resepti karppaajille: kun ulkona raivoaa syystuuli, myskikurpitsa timjamin ja saksanpähkinöiden kera tuo lämpöä ja hyvää mieltä.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja puolita. Poista siemenet lusikalla. Aseta esivalmisteltu kurpitsa ulkopuoli ylöspäin leivinpellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja esipaista 20 minuuttia.
- Valmista sillä välin voi-pähkinäkastike: paahda saksanpähkinät keskilämmöllä pannulla. Lisää voi, timjami, Hermesetas Neste ja suola, ja kuumenna sekoittaen.
- Tee kurpitsaan esikypsennyksen jälkeen terävällä veitsellä viiltoja poikkisuuntaan 0,5 cm välein. Laita takaisin leivinpellille ja pirskota edellä valmistettu voi-pähkinäkastike päälle. Paista vielä 40 minuuttia. Jaa 2 lautaselle ja nauti kuumana.
Yleistä tietoa
Ainekset
Myskikurpitsa
1 kpl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hienonnettuja saksanpähkinöitä
30 g
Voita
50 g
Tuoretta revittyä timjamia
1 rkl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa
1/2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
3717
1858
kcal
885
442
Proteiini g
11
5.5
Hiilihydraatit g
47
23.5
Rasva g
73.5
37