Reseptit

Uudenvuoden aperitiivi: Sokeriton glögisiirappi kuohuviinin sekaan

Kuohuviini on kaikille tuttu. Tarjoa uutenavuotena kerrankin toisenlainen aperitiivi – luo sokeriton glögisiirappi punaviinistä, appelsiinista, kanelista, neilikasta ja aniksesta.

Valmistusohje:

  1. Kuori kuorimaveitsellä 2 suikaletta appelsiininkuorta. Purista appelsiinista mehu. Kaada juuri puristettu appelsiinimehu yhdessä muiden ainesten kanssa pieneen kattilaan ja anna kiehua.
  2. Anna nesteen kiehua hiljalleen, kunnes sen määrä on selvästi vähentynyt (alle puoleen). Anna sitten jäähtyä hieman, ota mausteet pois ja täytä suppilon avulla puhtaaseen ja suljettavaan pulloon. Anna jäähtyä täysin ja säilytä jääkaapissa.

    Vinkki: Täytä lasi kuohuviinillä, niin saat upean aperitiivin talveen! Glögisiirappi on erittäin riittoisaa – annosta kohti riittää yksi teelusikallinen siirappia.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
25 min
Kaloreita annoksessa:
16.5
Tuotteet:
annoksia:
20
Ainekset
Kuivaa punaviiniä
500 ml
Appelsiini
1 kpl
Hermesetas Jauhe
8 g
Kanelitanko
1 kpl
Neilikkaa
2 kpl
Tähtianista
1 kpl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
1386
69
kcal
330
16.5
Proteiini g
2.5
Hiilihydraatit g
14
0.5
Rasva g
0.5