Reseptit

Talvimausteiset kuppikakut

Asuitpa Helsingissä, Turussa tai vaikka Oulussa, nämä kuppikakut maistuvat sinulle varmasti! Islantilainen maitotuote skyr tuo niihin erityisen säväyksen.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 170 °C:n lämpötilaan. Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää voi ja sekoita muutaman minuutin ajan. Lisää creme fraiche, vatkaa ja lisää kananmuna samalla sekoittaen, kunnes taikina on sileä ja tasainen.
  2. Kaada taikina kuppikakkuvuokiin, niin että vuoat ovat 3/4 täynnä, ja laita uuniin. Paista kuppikakkuja 18 minuuttia tai kunnes ne ovat valmiita. Ota kuppikakut uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan.
  3. Laita kaikki kuorrutteen ainesosat kulhoon ja vatkaa ne huolellisesti sekaisin, kunnes kuorrute on kevyt ja ilmava. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti Hermesetasta. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla, ja koristele kuppikakut kauniilla pyörteellä.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
322
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Kuppikakku:
Vehnäjauhoja
180 g
Hermesetas Jauhe
20 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
Jauhettua muskottipähkinää
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Vaniljajauhetta
1 tl
Voita, huoneenlämpöisenä
120 g
Creme fraichea
1 dl
Kananmuna, huoneenlämpöisenä
1
Kuorrute:
Mascasponea
250 g
Skyriä
4 rkl
Hermesetas Jauhe
1-2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
13524
1352
kcal
3220
322
Proteiini g
72
7
Hiilihydraatit g
149
15
Rasva g
260
26