Reseptit

Spagetti bolognese

VALMISTUSOHJE:

Kaada oliiviöljy suureen paistinpannuun, silppua sipuli ja paista sipulia 10 minuuttia. Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi ja laita ne pannuun. Sekoita ja paista noin 2 minuuttia. Purista valkosipulinkynnet pannuun, lisää naudan jauheliha, suola ja pippuri, ja paista, kunnes liha on ruskistunut. Lisää punaviini ja sekoita paiston aikana, kunnes suurin osa punaviinistä on haihtunut. Lisää tomaattimurska, leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää ne yhdessä tomaattipyreen kanssa, sekä lisää kaikki mausteet ja Hermesetas. Sekoita pannussa, laita kansi päälle ja hauduta 45 minuutin ajan. Silppua tuore basilika, laita pannuun ja hauduta vielä 2 minuutin ajan. Keitä pasta/spagetti paketin ohjeiden mukaan. Laita spagetti lautaselle ja jauhelihakastiketta sen päälle, ja raasta päälle parmesaania sekä vähän tuoretta silputtua basilikaa.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
100 min
Kaloreita annoksessa:
427
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Oliiviöljyä
2 tl
Sipuli
1
Porkkanaa
2
Valkosipulinkynttä
4
Naudan jauhelihaa
500 g
Suolaa ja pippuria
Punaviiniä
2 dl
Tomaattimurskaa (1 purkki)
400 g
Kirsikkatomaatteja
400 g
Tomaattipyreetä (1 pieni purkki)
140 g
Kuivattua oreganoa
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Chilihiutaleita
ripaus
Laakerinlehti
1
Hermesetas Nestettä
10 tippaa
Tuoretta basilikaa
2 rkl
Tuorepastaa/spagettia
500 g
Koristelu:
Parmesaania
Tuoretta basilikaa
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7186
1797
kcal
1711
427
Proteiini g
140
35
Hiilihydraatit g
142
35.5
Rasva g
54
13.5