Reseptit

Sokeriton speculaas

Speculaas- tai piparkakkumuottia käyttäen, jouluksi tai muuten vain: Leivo spelttijauholla ja Hermesetaksella ilman sokeria. Nauti rapeasta lopputuloksesta!

Valmistusohje:

  1. 1. Sekoita jauhot, Hermesetas Jauhe, speculaas-mauste, leivinjauhe ja suola. Vaivaa kylmän voin, kananmunan ja maidon kanssa yhteen monitoimikoneessa, muotoile sitten käsin taikinapalloksi, kääri tuorekelmuun ja laita kylmään kahdeksi tunniksi.
  2. Esilämmitä uuni 180 C-asteeseen ylä- / alalämmölle. Muotoile taikina speculaas-muotilla ja paista uunissa 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen jäähdytysritilällä.

    Vinkki: Jos speculaas-muottia ei ole käytettävissä, kauli taikina ja tee piparkakkumuotilla suorakaiteen muotoisia pikkuleipiä.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
63
Tuotteet:
annoksia:
30
Ainekset
Spelttijauhoa
250 g
Hermesetas Jauhe
15 g
Speculaas-maustetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 ripaus
Voita
125 g
Maitoa
25 ml
Kananmuna (koko M)
1 kpl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7980
266
kcal
1900
63
Proteiini g
38
1.5
Hiilihydraatit g
185.5
6
Rasva g
112
3.5