Resepti

Skonssit

Skonssit ovat englantilaisen teehetken klassikko. Pienet, kuohkeat teeleivonnaiset sopivat kuitenkin loistavasti myös brunssille! Levitteen voi valita mielensä mukaan: clotted cream, voi, kermavaahto, marmeladi, curd-tahna tai marjacoulis. Skonssien erityiskoostumus syntyy muuten siitä, että kylmä voi yhdistetään taikinaan, jota saa maidon lisäämisen jälkeen sekoittaa tai vaivata vain vähän.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 220 °C:seen (tavallinen uuni). Sekoita jauhot, leivinjauhe, Hermesetas Jauhe ja suola kulhossa. Raasta voi raastinraudalla ja ripottele se kulhoon.
  2. Kaada maidot kulhoon ja sekoita. Voit vatkata taikinaa taikinakoukulla varustetulla sekoittimella. Lopuksi on parasta kaataa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivata taikina käsin.
  3. Taikina kaulitaan noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Nosta skonssit pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan noin 6–7 cm).
  4. Laita skonssit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, voitele ne vatkatulla kanamunalla ja paista uunissa 10-12 minuutin ajan.
Yleistä tietoa
Valmis sisään:
45 minuutit
Kalori p.p.:
154
Tuotteet:
Annos:
9
Ainekset
Vehnäjauhoja
250 g
Leivinjauhetta
4 tl
Hermesetas Jauhetta
4 rkl
Suolaa
1/4 tl
Voita, jääkaappikylmää
50 g
Maitoa
65 g
Kirnumaitoa
65 g
Kananmuna (voiteluun)
1
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5842
649
kcal
1391
154
Proteiini g
40
4.5
Hiilihydraatit g
189
21
Rasva g
52
5.5