Skonssit
Skonssit ovat englantilaisen teehetken klassikko. Pienet, kuohkeat teeleivonnaiset sopivat kuitenkin loistavasti myös brunssille! Levitteen voi valita mielensä mukaan: clotted cream, voi, kermavaahto, marmeladi, curd-tahna tai marjacoulis. Skonssien erityiskoostumus syntyy muuten siitä, että kylmä voi yhdistetään taikinaan, jota saa maidon lisäämisen jälkeen sekoittaa tai vaivata vain vähän.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 220 °C:seen (tavallinen uuni). Sekoita jauhot, leivinjauhe, Hermesetas Jauhe ja suola kulhossa. Raasta voi raastinraudalla ja ripottele se kulhoon.
- Kaada maidot kulhoon ja sekoita. Voit vatkata taikinaa taikinakoukulla varustetulla sekoittimella. Lopuksi on parasta kaataa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivata taikina käsin.
- Taikina kaulitaan noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Nosta skonssit pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan noin 6–7 cm).
- Laita skonssit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, voitele ne vatkatulla kanamunalla ja paista uunissa 10-12 minuutin ajan.
Yleistä tietoa
Ainekset
Vehnäjauhoja
250 g
Leivinjauhetta
4 tl
Hermesetas Jauhetta
4 rkl
Suolaa
1/4 tl
Voita, jääkaappikylmää
50 g
Maitoa
65 g
Kirnumaitoa
65 g
Kananmuna (voiteluun)
1
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5842
649
kcal
1391
154
Proteiini g
40
4.5
Hiilihydraatit g
189
21
Rasva g
52
5.5