Reseptit

Sitruunakakku

VALMISTUSOHJE:

Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (18–19 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljajauhe ja Hermesetas Baking kulhossa. Sulata voi ja riko kananmunat kulhoon yhdessä sulatetun voin kanssa. Lisää kirnupiimä sekä sitruunamehu ja sitruunan hienoksi raastettu kuori.

Kaada kosteat ainekset kulhoon vehnäjauhosekoituksen kanssa ja vatkaa samalla. Sekoita taikinaa, kunnes se on täysin tasainen. Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja paista uunissa 30 minuuttia, kunnes se on kypsä. Ota kakku ulos uunista ja anna jäähtyä ritilällä.

Koristele kakku sulatetulla valkoisella suklaalla.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
235
Tuotteet:
annoksia:
8
Ainekset
Sitruunakakku:
Vehnäjauhoja
250 g
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljajauhetta
1/8 tl
Hermesetas Baking (tai)
100 g
Hermesetas Makeutusjauhe
10 g
Voita
100 g
Kananmunaa
2
Kirnupiimää
1 dl
Luomusitruunaa
2
Koristeeksi:
Valkoista suklaata
10 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7896
987
kcal
1880
235
Proteiini g
48
6
Hiilihydraatit g
250
31
Rasva g
101
12.5