Sellerisalaatti, jossa paahdettuja pähkinöitä ja roquefortia
Raikas salaatti, jossa varsiselleriä, paahdettuja saksanpähkinöitä ja kermaista roquefortia: valmistuu vain 10 minuutissa. ➤ Taatusti terveellinen lounastauko.
Valmistusohje:
- Paahda saksanpähkinän sydämet (voi ohittaa, jos käytät paahdettuja saksanpähkinöitä): Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta saksanpähkinät leivinpaperille ja paahda viisi minuuttia sekoittaen niitä ajoittain. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
- Leikkaa varsiselleri ohuiksi suikaleiksi ja sekoita valkoviinietikan, Hermesetas Nesteen ja rapsiöljyn kanssa. Hakkaa saksanpähkinät ja kuutioi roquefort. Lisää molemmat ja sekoita. Mausta suolalla ja tarjoile.
Yleistä tietoa
Ainekset
Varsiselleriä
3 vartta
Roquefort-juustoa
40 g
Paahdettuja saksanpähkinän sydämiä
20 g
Rapsiöljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
1642
821
kcal
391
192
Proteiini g
11.5
6
Hiilihydraatit g
2.5
1.5
Rasva g
37
18.5