Reseptit

Rusinapitko rahka-öljytaikinasta

VALMISTUSOHJE:

Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valuta hyvin. Voit hieman taputella niitä kuiviksi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Kaada kaikki ainesosat sekoituskulhoon ja sekoita monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla notkeaksi taikinaksi. Alusta rusinat joukkoon. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta osasta noin 40 cm pitkä säie ja letitä niistä pitko. Käännä ylä- ja alapäätä hieman pitkon alle. Sekoita munankeltuainen ja maito. Voitele pitko seoksella ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista aamiaispitkoa kuumassa uunissa noin 30–35 minuutin ajan kullanruskeaksi. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ritilällä. Lisänä maistuu voi tai marmeladi. Pitko maistuu oikein hyvältä seuraavinakin päivinä kevyesti paahdettuna.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
20 min
Kaloreita annoksessa:
191
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Rusinoita
75 g
Rommia
4 rkl
Jauhoja
300 g
Vähärasvaista rahkaa
150 g
Öljyä
6 rkl
Maitoa
6 rkl
Hermesetas-makeutusjauhetta
6 g
Leivinjauhetta
2 tl
Hyppysellinen suolaa
1
Munankeltuainen
1
Maitoa
1 rkl
Mantelilastuja
25 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
8030
803
kcal
1912
191
Proteiini g
56
6
Hiilihydraatit g
208
21
Rasva g
85
9