Resepti

Porkkanakakku

 

 

Porkkana ja hasselpähkinä kuuluvat porkkanakakkuun, tottakai. Mutta kokeilepa lisätä sitruunaa, kanelia, neilikkaa ja pieni hyppysellinen suolaa! saat uutta twistiä perinteiseen kakkuun.

Valmistusohje:

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Kuumenna uuni 180º. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa kananmunat, Hermesetas Makeutusjauhe, sitruunankuori ja – mehu vaaleaksi seokseksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, pähkinäjauhe ja mausteet. Lisää kuivaaineet ja porkkanaraaste munavaahd on joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan - Ø 26 cm irtopohjavuoka. Paista uunissa 35–40 minuuttia.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
70 min
Kaloreita annoksessa:
137
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Porkkanoita
500 g
Hermesetas -makeutusjauhetta
2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Kananmunaa
5
Hasselpähkinäjauhetta
80 g
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Leivinjauhetta
3 1/2 tl
Jauhettua kanelia
1 tl
Hauhettua neilikkaa
1/2 tl
Hyppysellinen suolaa
Sitruunan raastettu kuori
1
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6690
557
kcal
1593
133
Proteiini g
61
5
Hiilihydraatit g
166.5
5
Rasva g
74.5
6