Reseptit

Pistaasi-mustikkakeksit kakor

VALMISTUSOHJE:

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vuoraa kaksi uuninpeltiä leivinpaperilla. Vaahdota voi, Hermesetas Makeutusjauhe ja vaniljasokeri sähkövatkaimella ilmavaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Jaa taikina n. 12 osaan, laita palat uuninpelleille ja painele taikinapalat hieman litteämmiksi. Paista uunissa n. 20 min kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean värin. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

Vinkki: voit korvata kuivatut mustikat muilla marjoilla tai rusinoilla.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
249
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Suolatonta voita huoneenlämpöisenä
150 g
Hermesetas -makeutusjauhetta
7 g
Vaniljasokeria
2 tl
Kananmunaa
2
Kaurahiutaleita
100 g
Vehnäjauhoja
175 g
Pistaasipähkinöitä
50 g
Kuivattuja mustikoita
150 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
12516
1043
kcal
2988
249
Hiilihydraatit g
300
25
Rasva g
168
14