Reseptit

Parsasalaatti, jossa ruohosipulia ja kananmunaa

Hyvästit talven kylmyydelle: tämä kananmunaa ja ruohosipulia sisältävä parsasalaatti tekee olosta keväisen. Herkullista myös retiisin ja kurkun kanssa.

Valmistusohje:

  1. Kuori parsatangot ja leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi paloiksi (puumaiset päät poistetaan). Laita parsapalat ja ripaus suolaa kattilaan, peitä vedellä ja anna kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia; parsa saa jäädä kiinteäksi. Sekoita ajoittain.
  2. Parsan kypsyessä valmistele muut ainesosat: Kuori keitetyt kananmunat, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa ruohosipuli ohuiksi renkaiksi ja nypi krassi.
  3. Siivilöi kypsennetty parsa. Ota parsaliemi talteen. Anna keitetyn parsan jäähtyä hetki. Laita sitten kulhoon yhdessä salaatinkastikkeen ainesten kanssa ja sekoita. Sekoita muut, esivalmistellut ainekset joukkoon ja sekoita kaikki keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile mieluiten vielä haaleana.

    Vinkki: Jos haluat salaattiin vielä jotakin tuoretta, voit sekoittaa joukkoon erittäin ohuita retiisi- tai kurkkuviipaleita juuri ennen tarjoilua.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
25 min
Kaloreita annoksessa:
231
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Salaattiin
Parsaa
500 g
Suolaa
1/2 tl
Kovaksi keitettyjä kananmunia
2 kpl
Ruohosipulia
2 rkl
Krassia (valinnainen)
1 rkl
Salaattikastikkeeseen
Parsalientä
50 ml
Neutraalin makuista kasviöljyä
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa
1 ripaus
Mustapippuria
1 ripaus
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
1940
970
kcal
462
231
Proteiini g
24.5
12.5
Hiilihydraatit g
17.5
9
Rasva g
32.5
16.5