Reseptit

Pannacotta mustikkacoulis’n kera

Coulis on vihanneksista tai hedelmistä paseeraamalla valmistettu kastike, jossa yhdistyy taidokkaasti kaikki nouvelle cuisine -aikakaudesta alkaen noudatettu minimalismi. Marjacoulis sopii täydellisesti jälkiruokiin, myös italialaisiin – esimerkiksi klassiseen pannacottaan.

Valmistusohje:

  1. Pannacotta: Täytä kulho kylmällä vedellä ja laita liivatelehti veteen. Kaavi vaniljatangon siemenet irti. Sekoita kattilassa kerma, Hermesetas Neste, vaniljansiemenet ja tyhjä vaniljatanko. Kuumenna samalla sekoittaen ja anna kiehua muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä, poista vaniljatanko, purista vesi pois liivatelehdestä ja sulata liivatelehti lämpimään kermaseokseen.
  2. Anna kermasekoituksen jäähtyä ja jaa se kahteen lasiin. Anna lasien seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai kunnes pannacotta on jähmettynyt.
  3. Marjacoulis: Täytä kulho kylmällä vedellä ja laita liivatelehti veteen. Sekoita kattilassa marjat, Hermesetas Neste ja sitruunamehu. Kuumenna samalla sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä. Voit soseuttaa marjat sauvasekoittimella nopeasti.
  4. Siivilöi mustikkaseos pienireikäisen siivilän läpi, jotta siemenet siivilöityvät pois. Purista vesi liivatelehdestä ja sekoita se lämpimään mustikkaseokseen. Anna seoksen jäähtyä 30 minuutin ajan ja kaada sitä sitten hiukan jähmettyneen pannacottan päälle.
  5. Laita pannacotat jääkaappiin 30 minuutin ajaksi, jotta mustikkacoulis jähmettyy.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
240 min
Kaloreita annoksessa:
543
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Pannacotta:
Liivatelehteä
1.5
Kuohukermaa
3 dl
Hermesetas Nestettä
30 tippaa
Vaniljatanko
1
Marjacoulis:
Liivatelehti
1
Pakastemustikoita
125 g
Hermesetas Nestettä
30 tippaa
Sitruunamehua
1 rkl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
3763
1881
kcal
896
448
Proteiini g
12
6
Hiilihydraatit g
84
42
Rasva g
60
30