Reseptit

Panna cotta

VALMISTUSOHJE:

Pehmitä liivatelehti kylmässä vedessä. Mittaa kuohukerma, maito ja halkaistu vaniljatangon puolikas kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia. Poista vaniljatangon palaset. Lisää hyvin valutettu liivatelehti, Hermesetas –makautusjauhe tai Hermesetas makeutusnestettä, viini ja mascarpone kuumaan liemeen hyvin sekoittaen. Kaada seos kahteen lasiin tai jälkiruoka-astiaan. Jäähdytä jääkaapissa kolmesta tunnista seuraavaan päivään. Tarjoa tuoreiden hedelmien tai marjojen ja mintun kera. Ripottele hedelmäpalojen tai marjojen päälle Hermesetas -makeutusjauhetta.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
367
annoksia:
2
Ainekset
Liivatelehti
1
Kuohukermaa
1 dl
Hermesetas –makeutusjauhetta tai
2 tl
Hermesetas -makeutusnestettä
20 tippaa
Maitoa
1/2 dl
Vaniljatankoa
1/2
Mascarpone-juustoa
75 g
marsalaa tai sherryä
1 rkl
Tarjoiluun:
Hedelmiä tai marjoja
Mintunlehtiä
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
3072
1536
kcal
734
367
Proteiini g
10
5
Hiilihydraatit g
7
3.5
Rasva g
72
36