Reseptit

Pääsiäiskeksit

VALMISTUSOHJE:

Esilämmitä uuni 190 asteeseen.

Vatkaa margariinia ja Hermesetas Makeutusjauhetta yhdessä, kunnes vaahto on kevyttä ja kuohkeaa. Vatkaa joukkoon lähes koko kananmuna (jätä hieman käytettäväksi myöhemmin voiteluun) yhdessä sitruunankuoren kanssa. Lisää sitten jauhot, suola ja ruokasooda. Sekoita lopuksi joukkoon viinimarjat ja hedelmänkuoret, jotta taikinasta tulee pehmeää mutta ei tahmeaa. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja kauli se ohueksi. Ota 7,5 cm:n aaltoreunaisia ympyröitä muotilla. Kokoa loppu taikina yhteen ja kauli se uudestaan aiempaan tapaan. Ota sitten aaltoreunaista muottia käyttäen lisää keksejä. Voitele vatkatulla munalla ja paista keksejä 8–10 minuuttia kullanruskeiksi. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
86
Tuotteet:
annoksia:
14
Ainekset
Vähärasvaista margariinia
100 g
Hermesetas -makeutusjauhetta
15 g
Kananmuna, vatkattuna
1
Vehnäjauhoja
175 g
Hyppysellinen suolaa
Ruokasoodaa
1/2 tl
Sitruunan raastettu kuori
1
Viinimarjoja
50 g
Hedelmänkuoria
25 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5082
363
kcal
1204
86
Proteiini g
28
2
Hiilihydraatit g
168
12
Rasva g
42
3