Reseptit

Omena-Mustikkamuffinit

VALMISTUSOHJE:

Lämmitä uuni 180°C asteiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, vaniljasokeri ja 1 dl Hermesetas–makeutusjauhetta kuohkeaksi.Lisää kananmunat rasvavaahtoon koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos kuohkeaan rasva-kananmunavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Annostele puolet taikinasta isoihin muffinivuokiin (à 1,5 dl). Sekoita loput Hermesetas -makeutusjauheesta ja omenakuutiot keskenään. Lisää omenakuutiot ja kaksi kolmasosaa mustikoista taikinan päälle vuokiin. Lusikoi loput taikinasta omenakuutioiden ja mustikoiden päälle, mutta älä peitä niitä kokonaan. Ripottele loput mustikat pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Muffinit maistuvat teen kanssa tai jälkiruokana vaniljakastikkeen kera.

Vinkki! Omenakuutiot on helppo kypsentää esim. mikroaaltouunissa.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
140
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Margariinia (rasvaa 60 %)
100 g
Vaniljasokeria
1 tl
Hermesetas Makeutusjauhetta
1 1/4 dl
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 1/2 tl
Rasvatonta maitoa
1 dl
Iso omena (kuutioitu ja keitetty)
225 g
Mustikoita
2 dl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5850
585
kcal
1400
140
Proteiini g
43
4,3
Hiilihydraatit g
178
18
Rasva g
57
6