Napoleoninleivokset vadelmien ja pistaasien kera
VALMISTUSOHJE:
Pistaasitahna
Kaada pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja sekoita. Pähkinät muuttuvat ensin jauhoiksi, mutta sen jälkeen ne muuttuvat kermaisiksi ja tuloksena on pähkinävoi. HUOMAUTUS: Pistaasitahnaa on valmistettava suurempi annos kuin reseptissä on mainittu, koska liian pieni määrä pistaasia ei sekoitu täysin sekoittimessa.
Napoleoninleivokset
Kauli voitaikina työtasolla ja leikkaa se 4×12 cm:n kokoisiksi paloiksi. Laita voitaikinapalat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Sulata voi, voitele voitaikinapalat voilla ja paista 220 -asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes ne nousevat, saavat kullankeltaisen värin ja tuntuvat rapeilta. Ota ne ulos uunista ja anna jäähtyä. Vaahdota 3 dl kuohukermaa. Kaada 40 g pistaasitahnaa kulhoon ja sekoita yhdessä 1 dl:n kermamäärän kanssa, kunnes siitä tulee juoksevampaa. Kaada pistaasikerma vaahdotettuun kuohukermaan. Lisää Hermesetas Makeutusjauhe tai Hermesetas Crunchy ja sekoita. Kaada pistaasikerma pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Huuhdo vadelmat ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
Tarjoile napoleoninleivokset pursotetun kerman kanssa, laita vadelmat vierekkäin voitaikinapohjalle ja voitaikinapohja niiden päälle. Koristele vielä pistaasikermalla.