Mustikka-timjamiskonssit
VALMISTUSOHJE:
Esilämmitä uuni 200 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille.
Vatkaa kananmuna, piimä ja sitruunankuori. Sekoita jauhot, makeutusjauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Nypi voi sormenpäillä nopeasti jauhoseokseen, kunnes kappaleet ovat herneen kokoisia. Kaada kananmuna-piimäseos joukkoon ja sekoita lyhyesti puulusikalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Taikinaa ei saa käsitellä liian pitkään, jotta voi pysyy kylmänä ja skonsseista tulee keveitä ja lehteviä. Sekoita mustikat varovasti joukkoon. Kaada taikina jauhotetulle tasolle ja kaulitse siitä noin 2 cm:n paksuinen levy, jonka halkaisija on 20 cm. Taikinan käsittely on hieman hankalaa – tämä on normaalia. Leikkaa taikinalevy kahdeksaan yhtä suureen osaan. Sekoita munankeltuainen ja piimä keskenään ja voitele skonssit seoksella. Paista kuumassa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes skonssit ovat saaneet hieman väriä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ritilällä 10 minuuttia. Nauti haaleina.