Search

Munkit vaniljakastikkeella

120 min
Jälkiruoat
Leivonta

Mainio jälkiruoka kaikille, jotka haluavat hienostunutta ja friteerattua: ilmavia berliininmunkkeja sakealla vaniljakermatäytteellä.

Valmistelu

  1. Vaniljakastike: Laita kerma, maito, vaniljan siemenet ja tyhjä vaniljatanko kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen. Laita munankeltuaiset ja Hermesetas Jauhe kulhoon ja vatkaa. Vatkaa sitten Maizena-maissitärkkelys munankeltuaisten sekaan. Sekoita hiukan maitoseosta kulhossa munankeltuaisten kanssa ja kaada sen jälkeen koko munaseos kattilaan. Kuumenna alhaisella lämmöllä, kunnes kastike muuttuu paksuksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä kokonaan. Ota vaniljatanko pois ja kaada kastike kulhoon. Peitä kulho talouskelmulla ja laita kastike jääkaappiin.
  2. Munkit: Lämmitä maitoa, kunnes se on haaleaa ja laita se kulhoon yhdessä hiivan kanssa. Sekoita hiiva ja anna seistä 5 minuutin ajan. Laita jauhot, Hermesetas Jauhe ja suola toiseen kulhoon ja sekoita. Lisää hiivamaitoa hitaasti samalla sekoittaen, kunnes kaikki maito on lisätty. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on sileä ja kiinteä pallo. Lisää voi ruokalusikallinen kerrallaan samalla sekoittaen. Jatka, kunnes kaikki voi on lisätty ja sekoita vielä nopealla vauhdilla, kunnes taikinasta tulee kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja aseta taikina nousemaan lämpimään ja kuivaan paikkaan tunniksi, kunnes taikinan koko on kaksinkertaistunut.
  3. Kaada taikina pöydälle, vaivaa nopeasti ilma pois taikinasta ja laita taikina takaisin kulhoon. Peitä kulho talouskelmulla ja anna taikinan nousta jääkaapissa yön yli. Laita taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli sitä kaulimella noin 1,5 cm paksuksi levyksi. Ota taikinasta 7–8 cm:n kokoisia pyöreitä paloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jatka, kunnes koko taikina on käytetty.
  4. Peitä pelti liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä ja kuivassa paikassa 30 minuutin ajan. Kaada öljy kattilaan ja lämmitä se 180 °C-asteiseksi. Laita varovaisesti muutama valmiiksi noussut munkki vierekkäin lämpimään öljyyn ja anna niiden paistua 1 minuutin ajan. Käännä ne sitten ja paista vielä 1 minuutin ajan toiselta puolelta. Jatka, kunnes kaikki munkit ovat valmiita. Kaada vaniljakastike pursotuspussiin, jossa on kapea ja pyöreä tylla. Tee reikä jokaisen munkin kylkeen ja pursota kastiketta sisään, kunnes munkki on täytetty.

Ravintoarvot annosta kohti

2145
kj
510
kcal
8
proteiini g
31
hiilihydraatteja g
39
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 12 annosta varten

Vaniljakastike:

2.5 dl Kermaa
2.5 dl Täysmaitoa
1 Siemenet 1 vaniljatangosta
4 Munankeltuaista
7 g Hermesetas Jauhe
45 g Maizena-maissitärkkelystä
2.5 dl Kermaa 2.5 dl Täysmaitoa 1 Siemenet 1 vaniljatangosta 4 Munankeltuaista 7 g Hermesetas Jauhe 45 g Maizena-maissitärkkelystä

Munkit:

1.2 dl Maitoa
11 g Kuivahiivaa
420 g Vehnäjauhoja
5 g Hermesetas Jauhe
1 tl Suolaa
3 Kananmunaa, huoneenlämpöistä
100 g Voita, huoneenlämpöistä
1.5 L Öljyä, paistamiseen
1.2 dl Maitoa 11 g Kuivahiivaa 420 g Vehnäjauhoja 5 g Hermesetas Jauhe 1 tl Suolaa 3 Kananmunaa, huoneenlämpöistä 100 g Voita, huoneenlämpöistä 1.5 L Öljyä, paistamiseen

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen