Resepti

Mousse au chocolat marjoilla koristeltuna

Parasta, mitä suklaalevystä voi saada aikaan: itse tehty mousse au chocolat. Täydellisen nautinnon saat koristelemalla klassikon marjoilla.

Valmistusohje:

  1. Hakkaa suklaa muruiksi, leikkaa voi pieniksi paloiksi, ja sulata molemmat rommin kera kulhossa vesihauteen päällä.
  2. Erota valkuaiset ja keltuaiset, ja sekoita keltuaiset sulatettuun suklaa-voimassaan. Vatkaa valkuaiset ja Hermesetas Jauhe sähkövatkaimella jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Vatkaa lopuksi kuohukerma jäykäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon.
  3. Kaada valmis mousse au chocolat neljään annoslasiin. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

    Vinkki: Moussen makua on helppo muunnella esim. lisäämällä siihen kanelia ja chiliä tai raastettua appelsiininkuorta. Jos mousse au chocolat’n haluaa tarjoilla pähkinöiden kera, Amaretto sopii mainiosti rommin sijaan.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
20 min
Kaloreita annoksessa:
585
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Tummaa suklaata (vähint. 70 % kaakaota)
200 g
Voita
50 g
Kananmunia
3 kpl
Kuohukermaa
200 ml
Hermesetas Jauhe
5 g
Rommia
2 tl
Marjoja koristeluun
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
9832
2458
kcal
2341
585
Proteiini g
35.5
9
Hiilihydraatit g
115
29
Rasva g
192.5
48