Reseptit

Matchajäätelö

Itse tehty vihreä tee -jäätelö: tämä ihana kermainen klassikko koostuu vain kuudesta ainesosasta – pisara Hermesetas Nestettä tuo hieman makeutta. Mitä matcha on? Matcha on jauhettua vihreää teetä, jota saadaan tencha-teelaadusta. Vihreä tee -jauhetta voi ostaa hyvin varustetuista tee-, luomu- ja terveystuotemyymälöistä tai tilata verkosta. Vaativan valmistuksen vuoksi matcha ei kuitenkaan valitettavasti ole aivan edullista. Matcha-jauhetta ei käytetä ainoastaan kuumiin tai kylmiin teejuomiin, vaan sillä muokataan nyt esimerkiksi kakkujen, jäätelöiden, smoothieiden ja salaatinkastikkeiden klassikkoreseptejä. Kitkerä, kevyen ruohoinen maku sopii intensiivisen arominsa ansiosta ihanteellisesti makeisiin ja suolaisiin ruokiin. Matcha on hyvin piristävää, ja se sisältää enemmän kofeiinia ja teiiniä kuin muut vihreän teen lajit. Mitä kirkkaampi vihreä väri on, sitä tuoreempaa tee on. Liian pitkää säilytystä tulee välttää.

Valmistusohje:

  1. Kaada vesi ja Hermesetas kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Kaada munankeltuaiset kattilaan ja vatkaa niitä, kunnes seos on kirkas ja ilmava. Kaada sokerivesi munankeltuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on kirkas ja ilmava.
  2. Kaada maito, kuohukerma, vaniljansiemenet ja tyhjä vaniljatanko kattilaan ja lämmitä samalla sekoittaen, kunnes seos on lähellä kiehumispistettä. Ota vaniljatanko pois ja kaada lämmin maitoseos hitaasti munamassaan samalla vatkaten. Kaada koko kreemi takaisin kattilaan ja lämmitä hitaasti samalla sekoittaen, kunnes kreemi paksuuntuu. Lisää yksi tl matchajauhetta ja maista. Lisää tarvittaessa ja sekoita.
  3. Kaada jäätelö kulhoon ja peitä kulho muovikelmulla. Laita kulho kylmään, kunnes jäätelö on kylmää. Kaada jäätelö jäätelökoneeseen ja käytä konetta, kunnes jäätelöllä on pehmiskoostumus. Kaada jäätelö vuokiin ja pakasta pakastimessa.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
481
Tuotteet:
annoksia:
3
Ainekset
Vettä
1 dl
Hermesetas Neste
30 tippaa
Munankeltuaista
6
Täysmaitoa
2.5 dl
Kuohukermaa
2.5 dl
Vaniljatanko
1
Matchajauhetta
1-2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6060
2020
kcal
1443
481
Proteiini g
36
12
Hiilihydraatit g
23.5
8
Rasva g
135.5
45