Reseptit

Manteliset madeleine-leivokset ilman sokeria

Madeleine-leivokset ovat lähtöisin Ranskasta. Kokeile leivoksen nykyaikaista versiotamme, jossa on spelttijauhoa ja manteleita, mutta ei sokeria.

Valmistusohje:

  1. Sulata voi keskilämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita spelttijauhoon jauhetut mantelit, raastettu sitruunankuori ja leivinjauhe ja aseta sivuun.
  2. Vatkaa kananmunat Hermesetas Jauheen ja hunajan kanssa, sekoita sitten joukkoon vuorotellen jauhosekoitusta ja sulatettua voita. Anna valmiin taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.
  3. Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle. Voitele madeleine-vuoka, täytä yksittäiset madeleine-muotit 2/3 täyteen ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuutin ajan.
  4. Anna madeleine-leivosten jäähtyä hetki vuoassa, irrota ne sitten varovasti ja anna jäähtyä täysin ritilällä (simpukkapuoli ylöspäin). Madeleine-leivokset näyttävät erityisen kauniilta, jos ripottelet niiden päälle hieman Hermesetas Jauhetta vähän ennen tarjoilua.

    Vinkki: Madeleine-leivokset maistuvat erinomaisilta myös, jos lisäät taikinaan hieman karvasmanteliaromia raastetun sitruunankuoren sijaan.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
35 min
Kaloreita annoksessa:
108
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Voita
80 g
Kananmunia, koko M
2 kpl
Hunajaa
1 rkl
Hermesetas Jauhe
10 g
Spelttijauhoa
80 g
Jauhettuja manteleita
40 g
Leivinjauhetta
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5472
456
kcal
1303
108
Proteiini g
33
3
Hiilihydraatit g
76.5
6.5
Rasva g
97
8