Reseptit

Mantelikakku ilman sokeria

Mantelikakkumme on sokeriton. Sokerin sijaan käytämme Hermesetas Jauhetta - niin säästät kaloreita tässä superherkullisessa jälkiruoassa.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle ja aseta irtopohjavuokaan leivinpaperi, voitele reuna ja jauhota jauhetuilla manteleilla.
  2. Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa erittäin jäykäksi vaahdoksi ja aseta sivuun. Vatkaa keltuaiset ja Hermesetas Jauhe sekä raastettu sitruunankuori vaahdoksi ja sekoita sitten valkuaisvaahto, jauhetut mantelit ja kaneli keltuaismassan joukkoon.
  3. Kaada taikina esivalmisteltuun irtopohjavuokaan ja paista noin 45 minuuttia keskitasolla.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
55 min
Kaloreita annoksessa:
130
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Kananmunia (koko M)
6 kpl
Hermesetas Jauhe
20 g (sekä hieman lisää ripotteluun)
Kaltattuja ja jauhettuja manteleita
200 g
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa
1 ripaus
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6560
546
kcal
1562
130
Proteiini g
89
7.5
Hiilihydraatit g
13.5
1
Rasva g
129
11