Resepti

Manteli-omenakakku

Niin mehevä ja maukas: tämä manteli-omenakakku tekee vaikutuksen perheeseesi ja ystäviisi. Rapeat mantelilastut kruunaavat koko kakun – ne ovat sulavan pehmeitä suussa.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C:seen (tavallinen uuni, ei kiertoilmauuni). Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja ripottele päälle jauhoja. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.
  2. Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi parin millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Kaada omenat kulhoon ja laita ne 2 minuutiksi mikroaaltouuniin, jotta ne pehmenevät. Kaada ylimääräinen neste pois ja anna omenoiden jäähtyä.
  3. Riko kananmuna kulhoon ja lisää 1 rkl Hermesetas Jauhetta. Vatkaa 2 minuutin ajan, kunnes massa on paksua ja vaaleaa. Lisää sulatettu voi ja vanilja samalla vatkaten. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, suola ja loput 20 g Hermesetas Jauhetta toiseen kulhoon.
  4. Lisää vehnäjauhoseosta ja maitoa vuorotellen kananmunaseokseen vatkaten alhaisella nopeudella. Jatka, kunnes kaikki jauhot ja maito on lisätty. Kaada puolet taikinasta uuteen kulhoon ja lisää kaksi munankeltuaista. Lisää 3/4 omenaviipaleista ja sekoita varoen, kunnes taikina on levitetty tasaisesti omenoiden päälle.
  5. Kaada ensin loput taikinasta kakkuvuokaan ja laita sen päälle taikina ja omenat. Asettele loput 1/4 omenoista kakun päälle ja paina ne kevyesti taikinan sisään. Ripottele päälle lopuksi mantelilastuja.
  6. Laita kakkuvuoka uunin alhaisimmalle ritilälle ja paista 30 minuuttia. Sen jälkeen ritilä nostetaan uunin keskitasolle ja kakkua paistetaan vielä 30-35 minuuttia.
Yleistä tietoa
Valmis sisään:
80 minuutit
Kalori p.p.:
269
Tuotteet:
Annos:
8
Ainekset
Omenaa
3
Kananmuna
1
Hermesetas Crunchy (tia)
1/2 rkl
Hermesetas Makeutusjauhe
1 rkl
Voita, sulatettua
115 g
Vaniljajauhetta
1 tl
Vehnäjauhoja
100 g
Mantelijauhoja
75 g
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Hermesetas Jauhe
20 g
Täysmaitoa
60 ml
Munankeltuaista
2
Mantelilastuja
40 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
9044
1131
kcal
2154
269
Proteiini g
73
9
Hiilihydraatit g
133
16.5
Rasva g
145
18