Reseptit

Mansikkavaahto

VALMISTUSOHJE:

Varaa 1 suuri mansikka koristelua varten. Soseuta muut mansikat ja sekoita mukaan Hermesetas Makeutusjauhe ja raastettu appelsiininkuori. Ripottele pienessä kulhossa liivatejauhe appelsiinimehun päälle ja liuota rakeettomaksi nesteeksi joko mikroaaltouunissa tai kattilassa lämpimän veden päällä. Sekoita liivate mansikkasoseeseen ja odota, kunnes se alkaa hyytyä. Vispaa kerma ja vatkaa munanvalkuaiset erikseen. Kääntele ne varovaisesti ja kevyesti hyytymässä olevaan mansikkasoseeseen. Kaada sitten vaahto astiaan. Peitä ja anna hyytyä yön yli. Koristele tarjoilua varten jäljellä olevalla mansikalla ja mahdollisesti mansikanlehdillä.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
92
Tuotteet:
annoksia:
8
Ainekset
Tuoreita mansikoita
450 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
4 rkl
Liivatejauhetta
15 g
1 appelsiinin raastettu kuori ja 4 rkl appelsiinimehua
Vähärasvaista vispikermaa
150 ml
Munanvalkuaista
2
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
3080
385
kcal
736
92
Hiilihydraatit g
32
4
Rasva g
56
7