Reseptit

Mansikkaleivokset

VALMISTUSOHJE:

Kakkupohja
Sekoita vehnäjauhot, Hermesetas ja suola talouskoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää voi ja vesi. Sekoita, kunnes voi on sekoittunut tasaisesti ja taikinaan syntyy pieniä murusia. Lisää munankeltuainen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina työtasolle, kokoa taikina, mutta älä vaivaa liikaa. Laita taikina tuorekelmun sisään ja anna sen seistä jääkaapissa n. kaksi tuntia. Voitele 6 leivosvuokaa (9 cm) ja ripottele niiden päälle jauhoja. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ja laita se varoen vuokiin. Pistele leivospohjat haarukalla. Anna vuokien seistä jääkaapissa 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 -asteiseksi. Paista leivospohjia 15-20 minuuttia, kunnes niiden reunat ovat kullankeltaisia. Hienonna suklaa ja laita lämpimien leivospohjien päälle, jotta suklaa sulaa. Anna leivosten jäähtyä.

Vaniljakastike
Kaada kerma, maito, vaniljan siemenet ja tyhjä vaniljatanko kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen samalla sekoittaen. Sekoita munankeltuaiset ja Hermesetas kulhossa ja vispaa, kunnes seos muuttuu paksuksi. Vispaa maissitärkkelys munankeltuaisten sekaan. Sekoita hiukan lämmintä maitosekoitusta munankeltuaisten kanssa ja sekoita sen jälkeen koko munasekoitus kattilassa. Kuumenna vähäisellä lämmöllä, kunnes kastike muuttuu paksuksi. Se ei saa kiehua. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä vaniljatangon ollessa edelleen kattilassa. Ota tanko pois, kun kastiketta käytetään. Kaada kastike kulhoon ja laita sen päälle tuorekelmua (paina kelmu tiiviisti kastikkeen pinnalle, jotta pinta ei kovetu). Jäähdytä kulho jääkaapissa.

Leivosten kokoaminen
Kaada vaniljakastiketta leivosten pohjalle. Huuhtele mansikat, paloittele ne ja laita ne vaniljakastikkeen päälle.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
180 min
Kaloreita annoksessa:
597
Tuotteet:
annoksia:
6
Ainekset
Leivosten pohja
Vehnäjauhoja
2 dl
Hermesetas Jauhe
10 g/ 8 rkl
Ripaus suolaa
Voita, kylmää
120 g
Kylmää vettä
1 rkl
Munankeltuainen
1
Tummaa suklaata 70 %
50 g
Vaniljakastike
Kermaa
2.5 dl
Täysmaitoa
2.5 dl
Siemenet 1 vaniljatangosta
Munankeltuaista
4
Hermesetas Jauhe
10 g/8 rkl
Maizena-maissitärkkelystä
45 g
Lisäksi
Mansikoita
400 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
14595
2432
kcal
3475
579
Proteiini g
59
10
Hiilihydraatit g
257
43
Rasva g
247
41