Mansikkakeitto suurimosydänten kera
VALMISTUSOHJE:
Kiehauta maito yhdessä Hermesetaksen, sitruunamehun ja raastetun sitruunankuoren kanssa kattilassa. Sekoita samalla, kun vähitellen lisäät mannasuurimot. Keitä alhaisella lämmöllä viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä ennen kuin lisäät tuorejuuston. Huuhtele pelti kylmällä vedellä ja levitä lastalla seos 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi pellille. Laita sivuun jäähtymään ja jähmettymään. Pese mansikat ja poista kanta. Kiehauta kattilassa viini, 350 g mansikoita ja Hermesetas ja keitä kolme minuuttia. Soseuta. Lisää halutessa kirsch. Leikkaa loput mansikat ohuiksi viipaleiksi ja asettele varovasti kastikkeeseen. Leikkaa taikinapyörällä suurimoseos haluamasi muotoisiksi paloiksi, esim. Sydämen muotoisiksi. Kaada mansikkakastike keittolautaselle. Aseta sydämet keskelle keittoa ja tarjoile.
Huom. Mansikat voidaan korvata vadelmilla, karhunvatukoilla, mustikoilla tai seljanmarjoilla. Mansikkakeitto voidaan tarjota myös jäähdytettynä.