Reseptit

Mangojogurttikakku

Valmistusohje:

  1. Pingota irtopohjakakkuvuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm) leivinpaperilla.
  2. Mittaa kulhoon murskattu granola. Sekoita sulatettu margariini ja hunaja granolan joukkoon. Painele seos vuokaan tasaisesti ja laita vuoka kylmään täytteiden valmistuksen ajaksi.
  3. Valmista jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja Hermesetas Baking -sokerinkorvike. Raasta sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
  4. Valmista mango-jogurttitäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, Hermesetas Baking -sokerinkorvike ja mangosose. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta mango- ja kiivisiivuilla, ananaskirsikoilla ja appelsiinilla tai muilla hedelmillä. Viimeistele sitruunamelissalla.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
390 min
Kaloreita annoksessa:
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Pohja
granolaa tai rapeaa mysliä
4 dl
margariinia tai voita
50 g
hunajaa
½ dl
Jogurttitäyte
liivatelehteä
4
vispikermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
Hermesetas Baking -sokerinkorviketta
½ dl
appelsiinin kuori
1
appelsiinimehua
2 rkl
Mangojogurttitäyte
liivatelehteä
4
vispikermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
Hermesetas Baking -sokerinkorviketta
½ dl
mangososetta
2 dl
appelsiinimehua
2 rkl
Koristeluun
tuoreita hedelmiä
sitruunamelissa