Mangojogurttikakku
Valmistusohje:
- Pingota irtopohjakakkuvuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm) leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon murskattu granola. Sekoita sulatettu margariini ja hunaja granolan joukkoon. Painele seos vuokaan tasaisesti ja laita vuoka kylmään täytteiden valmistuksen ajaksi.
- Valmista jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja Hermesetas Baking -sokerinkorvike. Raasta sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
- Valmista mango-jogurttitäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, Hermesetas Baking -sokerinkorvike ja mangosose. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta mango- ja kiivisiivuilla, ananaskirsikoilla ja appelsiinilla tai muilla hedelmillä. Viimeistele sitruunamelissalla.
Yleistä tietoa
Ainekset
Pohja
granolaa tai rapeaa mysliä
4 dl
margariinia tai voita
50 g
hunajaa
½ dl
Jogurttitäyte
liivatelehteä
4
vispikermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
Hermesetas Baking -sokerinkorviketta
½ dl
appelsiinin kuori
1
appelsiinimehua
2 rkl
Mangojogurttitäyte
liivatelehteä
4
vispikermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
Hermesetas Baking -sokerinkorviketta
½ dl
mangososetta
2 dl
appelsiinimehua
2 rkl
Koristeluun
tuoreita hedelmiä
sitruunamelissa