Maalaisskonssit
VALMISTUSOHJE:
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon, lisää vähärasvainen levite ja nypi, kunnes se on jakautunut tasaisesti. Sekoita joukkoon sulttaanirusinat ja Hermesetas-makeutusjauhe. Sido ainekset yhteen jogurtilla ja riittävällä määrällä maitoa, jotta taikinasta tulee pehmeä mutta ei tahmea. Kaada taikina jauhotetulle pinnalle, vaivaa sitä hieman ja kauli se sitten hieman yli 2 cm:n paksuiseksi. Leikkaa 5 cm:n aaltoreunaisella muotilla mahdollisimman monta skonssia. Kokoa loppu taikina yhteen ja kauli se uudestaan ja ota sitten loput skonssit muotilla. Voitele halutessasi vielä pienellä määrällä maitoa. Aseta voidellulle uunipellille ja paista 12–15 minuuttia tai siihen asti, että skonssit ovat kullanruskeita ja hyvin kohonneita. Tarjoile lämpiminä kotitekoisen hillon kera.