Reseptit

Maalaisskonssit

VALMISTUSOHJE:

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon, lisää vähärasvainen levite ja nypi, kunnes se on jakautunut tasaisesti. Sekoita joukkoon sulttaanirusinat ja Hermesetas-makeutusjauhe. Sido ainekset yhteen jogurtilla ja riittävällä määrällä maitoa, jotta taikinasta tulee pehmeä mutta ei tahmea. Kaada taikina jauhotetulle pinnalle, vaivaa sitä hieman ja kauli se sitten hieman yli 2 cm:n paksuiseksi. Leikkaa 5 cm:n aaltoreunaisella muotilla mahdollisimman monta skonssia. Kokoa loppu taikina yhteen ja kauli se uudestaan ja ota sitten loput skonssit muotilla. Voitele halutessasi vielä pienellä määrällä maitoa. Aseta voidellulle uunipellille ja paista 12–15 minuuttia tai siihen asti, että skonssit ovat kullanruskeita ja hyvin kohonneita. Tarjoile lämpiminä kotitekoisen hillon kera.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
40 min
Kaloreita annoksessa:
153
Tuotteet:
annoksia:
8
Ainekset
Itsestään kohoavia jauhoja
225 g
Leivinjauhetta
5 ml (1 tl)
Hyppysellinen suolaa
Vähärasvaista levitettä
50 g
Sulttaanirusinoita
75 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
15 ml (1 tl)
Vähärasvaista luonnonjogurttia
30 ml (2 rkl)
Rasvatonta maitoa
90 ml (6 rkl)
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5144
643
kcal
1224
153
Proteiini g
32
4
Hiilihydraatit g
216
27
Rasva g
24
3