Reseptit

Lohileipä mätikastikkeen kera

VALMISTUSOHJE:

Pane lohifilee lautaselle. Sekoita merisuola, Hermesetas-makeutusjauhe sekä pippuri ja levitä seos lohifileen pinnalle. Ripottele tillisilppu päälle ja peitä lautanen kelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Poista lohifileen pinnalta tillisilput ja maustejäämät ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Mittaa mätikastikkeen aineet kulhoon ja sekoita huolettomasti. Annostele puolet kastikkeesta leipien päälle, aseta lohiviipaleet leiville kastikkeen päälle ja annostele loput kastikkeesta lohen päälle. Viimeistele leivät mustapippurilla ja vihersilpulla.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
362
Tuotteet:
annoksia:
8
Ainekset
Lohi:
Lohifileetä
500 g
Karkeakiteistä merisuolaa
2 rkl
Hermesetas Makeutusjauhetta
2 tl
Karkeaksi rouhittua valkopippuria
1 tl
Tilliä silputtuna
1 dl
Mätikastike:
kevytranskankermaa (17 %)
2 prk
Siian- tai muikunmätiä
125 g
HermesetasMakeutusjauhetta
2 tl
Ruohosipulia silputtuna
1 dl
Karkeaksi rouhittua mustapippuria
1-2 tl
Tarjoiluun:
Viipaletta täysjyväleipää
8
Karkeaksi rouhittua mustapippuria
Tilliä tai ruohosipulia silputtuna
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
12109
1513
kcal
2897
362
Proteiini g
168
21
Hiilihydraatit g
180
22
Rasva g
154
19