Reseptit

Kyssäkaali-omenacarpaccio

Vegaaninen ja rapea carpaccio, jossa on kyssäkaalia ja omenoita. Päällä saksanpähkinöitä, pinjansiemeniä ja vihanneskrassia. Yksinkertaisesti herkullista!

Valmistusohje:

  1. Hienonna saksanpähkinät, paahda niitä yhdessä pinjansiementen kanssa pannulla ilman öljyä ja aseta sivuun. Sekoita salaattikastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja aseta sivuun.
  2. Kuori kyssäkaali ja höylää se vihannesleikkurilla hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pese omena, poista sen varsi ja höylää ohuiksi viipaleiksi samaa asetusta käyttäen.
  3. Tarjoilua varten asettele höylättyjä kyssäkaali- ja omenaviipaleita kahdelle lautaselle vuorotellen ympyrän muotoon. Pirskota päälle salaattikastiketta ja koristele paahdetuilla pähkinöillä ja pienellä määrällä krassia.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
25 min
Kaloreita annoksessa:
331
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Carpaccioon
Keskisuuri kyssäkaali
1 kpl
Kiinteä omena (esim. Elstar)
1 kpl
Saksanpähkinöitä
20 g
Pinjansiemeniä
20 g
Vihanneskrassia
1 rkl
Salaattikastikkeeseen
Oliiviöljyä
2 rkl
Saksanpähkinäöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa ja pippuria
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
2780
1390
kcal
662
331
Proteiini g
13
6.5
Hiilihydraatit g
24.5
12.5
Rasva g
54
27