Kyssäkaali-omenacarpaccio
Vegaaninen ja rapea carpaccio, jossa on kyssäkaalia ja omenoita. Päällä saksanpähkinöitä, pinjansiemeniä ja vihanneskrassia. Yksinkertaisesti herkullista!
Valmistusohje:
- Hienonna saksanpähkinät, paahda niitä yhdessä pinjansiementen kanssa pannulla ilman öljyä ja aseta sivuun. Sekoita salaattikastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja aseta sivuun.
- Kuori kyssäkaali ja höylää se vihannesleikkurilla hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pese omena, poista sen varsi ja höylää ohuiksi viipaleiksi samaa asetusta käyttäen.
- Tarjoilua varten asettele höylättyjä kyssäkaali- ja omenaviipaleita kahdelle lautaselle vuorotellen ympyrän muotoon. Pirskota päälle salaattikastiketta ja koristele paahdetuilla pähkinöillä ja pienellä määrällä krassia.
Yleistä tietoa
Ainekset
Carpaccioon
Keskisuuri kyssäkaali
1 kpl
Kiinteä omena (esim. Elstar)
1 kpl
Saksanpähkinöitä
20 g
Pinjansiemeniä
20 g
Vihanneskrassia
1 rkl
Salaattikastikkeeseen
Oliiviöljyä
2 rkl
Saksanpähkinäöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa ja pippuria
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
2780
1390
kcal
662
331
Proteiini g
13
6.5
Hiilihydraatit g
24.5
12.5
Rasva g
54
27