Kostutettu sitruunakakku
VALMISTUSOHJE:
Noin 23 x 8 cm:n kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan.
Sekoita voita, kunnes siihen muodostuu “huippuja”. Lisää sokeri ja vaahdota seos. Lisää yksi muna kerrallaan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa. Lisää seokseen 2 sitruunan raastettu kuori. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Voitele kakkuvuoka ja kaada seos siihen. Paista uunissa 180 asteessa 50-60 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja tee siihen sitten reikiä neulepuikolla tai pienellä puutikulla. Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri hyvin ja kostuta kakkua seoksella useita kertoja. Anna jäähtyä täysin.
Yleistä tietoa
Ainekset
Taikina:
Huoneenlämpöistä voita
250 g
Hermesetas Crunchy -kidemakeuttajaa (tai)
125 g
Hermesetas Makeutusjauhe
25 g
Kananmunaa
4
Luomusitruunaa
2
Jauhoja
250g
Leivinjauhetta
1 tl
Ripaus suolaa
Kuorrutus:
Sitruunamehua
1 dl
Tomusokeria
100 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
14490
1449
kcal
3450
345
Proteiini g
60
6
Hiilihydraatit g
250
25
Rasva g
230
23