Resepti

Kostutettu sitruunakakku

VALMISTUSOHJE:

Noin 23 x 8 cm:n kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan.

Sekoita voita, kunnes siihen muodostuu “huippuja”. Lisää sokeri ja vaahdota seos. Lisää yksi muna kerrallaan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa. Lisää seokseen 2 sitruunan raastettu kuori. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Voitele kakkuvuoka ja kaada seos siihen. Paista uunissa 180 asteessa 50-60 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja tee siihen sitten reikiä neulepuikolla tai pienellä puutikulla. Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri hyvin ja kostuta kakkua seoksella useita kertoja. Anna jäähtyä täysin.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
80 min
Kaloreita annoksessa:
345
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Taikina:
Huoneenlämpöistä voita
250 g
Hermesetas Crunchy -kidemakeuttajaa (tai)
125 g
Hermesetas Makeutusjauhe
25 g
Kananmunaa
4
Luomusitruunaa
2
Jauhoja
250g
Leivinjauhetta
1 tl
Ripaus suolaa
Kuorrutus:
Sitruunamehua
1 dl
Tomusokeria
100 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
14490
1449
kcal
3450
345
Proteiini g
60
6
Hiilihydraatit g
250
25
Rasva g
230
23