Kirsikka–suklaakohokas
VALMISTUSOHJE:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, keltuaiset ja maito kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia. Peitä kattila kannella ja jäähdytä. Mausta kohokaspohja Hermesetas -makeutusjauheella ja sekoita sileäksi. Jaa kirsikat voideltuihin kohokasvuokiin ja mausta ne Hermesetas -makeutusjauheella ja kanelilla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kevyesti nostellen kohokaspohjaan. Annostele seos kirsikoiden päälle.
Kypsennä kohokkaita 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna kohokkaiden jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Yleistä tietoa
Ainekset
Kohokas:
Vehnäjauhoja
1/4 dl
Kaakaojauhetta
1/4 dl
Kananmunan keltuaista
2
Täysmaitoa
2 1/2 dl
Hermesetas -makeutusjauhetta
1 dl
Kananmunan valkuaista
2
Vuokiin:
Tuoreita, kivettömäksi puhdistettuja
200 g
Hermesetas -makeutusjauhetta
2 rkl
Kanelia
1/4 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
2290
572
kcal
548
137
Proteiini g
24
6
Hiilihydraatit g
54
13
Rasva g
20
5