Fenkoli-appelsiinisalaatti
Tämä vegaaninen fenkoli-appelsiinisalaatti on täydellinen lisuke kaamosoireita vastaan. Sen aurinkoiset aromit kirkastavat vielä niin synkät päivät.
Valmistusohje:
- Siivuta fenkolin mukula ohuiksi siivuiksi (tai leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi). Fileeraa appelsiini ja lisää appelsiinifileet fenkolisuikaleiden joukkoon. Purista mehu appelsiinin leikatuista osista ja aseta sivuun.
- Lisää puristetun appelsiinimehun joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, Hermesetas Neste ja 1/2 tl suolaa. Lisää kastike fenkolisuikaleiden ja appelsiinifileiden joukkoon ja sekoita. Tarjoilua varten jaa salaatti lautasille, koristele fenkolin vihreillä osilla ja nauti heti.
Vinkki: Fenkolisalaatti saa erityisen hienon vivahteen, jos lisäät siihen 1 teelusikallisen rosépippuria.
Yleistä tietoa
Ainekset
Fenkolin mukula
1 kpl (noin 400 g)
Appelsiini
1 kpl
Oliiviöljyä
3 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa
1/2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
1676
838
kcal
399
200
Proteiini g
6
3
Hiilihydraatit g
22
11
Rasva g
31.5
16