Reseptit

Fenkoli-appelsiinisalaatti

Tämä vegaaninen fenkoli-appelsiinisalaatti on täydellinen lisuke kaamosoireita vastaan. Sen aurinkoiset aromit kirkastavat vielä niin synkät päivät.

Valmistusohje:

  1. Siivuta fenkolin mukula ohuiksi siivuiksi (tai leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi). Fileeraa appelsiini ja lisää appelsiinifileet fenkolisuikaleiden joukkoon. Purista mehu appelsiinin leikatuista osista ja aseta sivuun.
  2. Lisää puristetun appelsiinimehun joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, Hermesetas Neste ja 1/2 tl suolaa. Lisää kastike fenkolisuikaleiden ja appelsiinifileiden joukkoon ja sekoita. Tarjoilua varten jaa salaatti lautasille, koristele fenkolin vihreillä osilla ja nauti heti.

    Vinkki: Fenkolisalaatti saa erityisen hienon vivahteen, jos lisäät siihen 1 teelusikallisen rosépippuria.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
10 min
Kaloreita annoksessa:
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Fenkolin mukula
1 kpl (noin 400 g)
Appelsiini
1 kpl
Oliiviöljyä
3 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hermesetas Neste
5 tippaa
Suolaa
1/2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
1676
838
kcal
399
200
Proteiini g
6
3
Hiilihydraatit g
22
11
Rasva g
31.5
16