Broilerisatay
VALMISTUSOHJE:
Paloittele broileri 2,5 cm:n kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja salottisipuli, laita ne kulhoon. Sekoita murskattu valkosipuli, soijakastike, sitruunamehu, korianteri, Hermesetas Makeutusjauhe ja chilijauhe keskenään. Lisää broilerinpalat ja peitä ne hyvin marinadilla. Peitä astia ja jätä viileään paikkaan enintään 24 tunniksi. Tee sillä välin maapähkinäkastike. Kuumenna öljy pienessä kattilassa, lisää valkosipuli ja salottisipuli, paista noin 1 minuutin ajan tai niin kauan, että ainekset alkavat pehmentyä ja ruskistua. Lisää chilijauhe, 300 ml vettä, maapähkinävoi ja Hermesetas Makeutusjauhe. Sekoita ainekset keskenään, kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua ilman kantta välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes se sakenee. Sekoita mukaan sitruunamehu ja tarkista mausteet.
Pujota broilerinpalat kostutettuihin bambutikkuihin ja grillaa 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes liha on kypsynyt läpikotaisin ja saanut ruskean pinnan. Tarjoa maapähkinäkastikkeen kera joko alkuruokana tai pääruokana riisin ja paistettujen vihannesten kera.