Aprikoosikohokas
VALMISTUSOHJE:
Laita aprikoosit ja appelsiininkuori kattilaan, jossa on 450 ml vettä, ja hauduta hedelmiä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Laita sillä välin liivatejauhe pieneen kulhoon, kaada appelsiinimehu päälle ja anna turvota. Kun hedelmät ovat pehmenneet, lisää turvonnut liivatejauhe ja hämmennä, kunnes se on liuennut. Soseuta sitten hedelmät ja sekoita joukkoon Hermesetas-makeutusjauhe. Anna jäähtyä ja jätä hyytymään.
Vatkaa kolme neljäsosaa kermasta, kunnes se juuri pysyy muodossaan. Vatkaa munanvalkuaiset. Kääntele sitten ne molemmat hyytymässä olevaan aprikoosisoseeseen. Jaa seos annosvuokiin. Anna tekeytyä yön yli. Poista sitten paperit varovasti ja koristele kukin kohokas lopulla vatkatulla kermalla sekä muutamalla kuivatun aprikoosin viipaleella ja väinönputken varrella.