Reseptit

Amerikkalaiset mustikkapannukakut

Rakastatko amerikkalaisia pannukakkuja? Kokeile reseptiämme ja tee erittäin kuohkeita mustikkapannukakkuja. Salainen ainesosa: omenaviinietikka.

Valmistusohje:

  1. Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella jäykäksi vaahdoksi ja aseta sivuun. Sekoita keltuaiset ja Hermesetas monitoimikoneessa, lisää sitten maito ja omenaviinietikka joukkoon ja sekoita.
  2. Sekoita kuivat ainekset (jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vanilja ja suola) hyvin kulhossa ja sekoita yhteen keltuaismassan kanssa.
  3. Huuhdo mustikat ja sekoita nekin taikinaan. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.
  4. Kuumenna pannulla hieman voita keskilämmöllä ja paista pannukakut molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Käytä jokaiseen pannukakkuun noin 2 rkl taikinaa.

    Vinkki: Hedelmäisten mustikkapannukakkujen sijaan voit tehdä etenkin lapsille seeprapannukakkuja. Jaa taikinamäärä kahtia ennen paistamista, sekoita puoleen määrästä kaakaojauhetta ja kaada sitten kummankin värisiä taikinoita vuorotellen pannulle ja tee siten kuviollisia pannukakkuja.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
30 min
Kaloreita annoksessa:
217
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Kananmunaa, koko M
2
Hermesetas Jauhe
2 rkl
Maitoa
150 ml
Omenaviinietikkaa
1 tl
Jauhoja
150 g
Leivinjauhetta
2 tl
Ruokasoodaa
0,5 tl
Jauhettua vaniljaa
1 hyppysellinen
Suolaa
1 ripaus
Mustikoita
150 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
3654
913
kcal
870
217
Proteiini g
36.5
9
Hiilihydraatit g
134
33.5
Rasva g
19.5
5