
Kasviskaalilaat
Kasviskaalilaat VALMISTUSOHJE: Leikkaa kaali neljään osaan, poista kova kanta ja paloittele lohkot. Pane kaalipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä lämmöllä silloin tällöin sekoittaen kunnes vesi on haihtunut kattilasta, kaalipalat ovat hiukan läpikuultavia ja saaneet ruskeaa väriä. Silppua pestyt ja kuoritut kasvikset ja paista silppu öljyssä pehmeäksi. Kaada puolet kaalipaloista uunivuokaan, levitä täytesilppu ja loput kaalipalat […]

Englantilainen Suklaavanukas
Englantilainen Suklaavanukas VALMISTUSOHJE: Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä teflonkattilassa liedellä tai mikrossa alhaisella teholla. Vatkaa munankeltuaiset, Hermesetas, vaniljatangon raaputettu sisus ja vesi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa, mantelijauhe ja korppujauhot. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina vanukasvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita vuoat astiaan, jossa on […]

Vitamiinicocktail
Vitamiinicocktail VALMISTUSOHJE: Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset, vettä ja jääkuutioita lukuun ottamatta. Lisää vesi ja jääkuutiot, sekoita vielä lyhyesti ja kaada heti laseihin. Todella raikasta!

Jouluglögi
Jouluglögi VALMISTUSOHJE: Laita mausteet lasiin ja kaada päälle 1 dl vodkaa tai akvaviittia. Peitä lasi ja anna maustua 24 tuntia, jonka jälkeen mausteet siivilöidään pois. Lämmitä punaviiniä hitaasti kattilassa rusinoiden, mantelilastujen ja Hermesetas-makeutusjauheen kanssa. Lisää lopuksi maustettu viina.

Vuokaleipä
Vuokaleipä VALMISTUSOHJE: Sekoita lämmin piimä, hiiva, suola, Hermesetas ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, pyöräyttele taikinapaloja hiukan ja pane ne leipävuokiin. Peitä ja kohta. Voitele leivät vedellä ja ripottele siemensekoitus päälle ja painele se kädellä […]

Hillokeksit
Hillokeksit VALMISTUSOHJE: Nypi jauhot, Hermesetas, vanilja-Hermesetas ja margariini nopeasti yhteen, kunnes seos muistuttaa hienoksi jauhettuja korppujauhoja. Vaivaa taikinaa varovasti mutta vain niin kauan, että ainekset juuri tarttuvat toisiinsa. Laita jääkaappiin 1 tunniksi. Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi. Ota noin 80 tasa- tai aaltoreunaista ympyrää muotilla ja ota puolesta ympyrämäärästä keskustat pois (keksien pohjat ja kannet). […]

Vadelmapirtelö
Vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Soseuta kaikki ainekset yhdessä. Tarjoile kylmänä.

Itämainen appelsiinisalaatti
Itämainen appelsiinisalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori ja paloittele appelsiinit. Sekoita keskenään appelsiininkukkatee, Hermesetas Makeutusneste, kaneli, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, ja pirskottele tämä seos appelsiinin paloille. Laita tunniksi jääkaappiin. Leikkaa tamarindit siivuiksi, pistaasit pieniksi paloiksi, halkaise granaattiomena ja koverra sen siemenet irti. Levitä appelsiinien päälle. Koristele salaatti mintunlehdillä.

Kookosmakronit
Kookosmakronit VALMISTUSOHJE: Murskaa maissihiutaleita hieman käsin. Sekoita maissihiutaleet, kookoshiutaleet, Hermesetas Makeutusjauhe ja karvasmanteliaromi keskenään. Lisää munanvalkuaiset ja piimä. Sekoita aineksia hyvin, kunnes seoksesta tulee kiinteä ja kostea. Muotoile käsin tai lusikalla pieniä, soikionmuotoisia palloja. Paista esilämmitetyssä uunissa 150 asteessa 15 minuuttia.

Sokeroimaton luonnollinen omenasose – kanelinmakuinen
Sokeroimaton luonnollinen omenasose – kanelinmakuinen VALMISTUSOHJE: Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Keitä kaikkia ainesosia yhdessä kattilassa kannen alla kymmenen minuutin ajan, välillä hämmentäen. Kun omenanpalat ovat keittyneet kokoon, soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi omenasoseeksi. Poista kanelitangot omenoiden soseuttamisen ajaksi. Lisää sitten kanelitangot seokseen antamaan lisää kanelin makua. Resepti on säilöntäaineeton, mutta jos haluat pidemmän säilyvyysajan, […]