Aika: 0 – 30 min
Hapanimelä broileri
Hapanimelä broileri VALMISTUSOHJE: Sekoita yhteen 8 ensimmäistä ainesta ja anna maustua. Lämmitä öljy suuressa wok-pannussa ja paista broilerin suikaleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannekset ja sekoita muutama minuutti. Lisää maustunut kastike ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon Hermesetas.
Lasimestarin silakat
Lasimestarin silakat VALMISTUSOHJE: Mittaa marinadiainekset kattilaan ja kiehauta. Leikkaa silakkafileet haarukkapaloiksi. Laita silakkapalat, porkkanaja punasipuliviipaleet sekä mausteet kerroksittain lasipurkkiin ja kaada jäähtynyt marinadi päälle. Sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa 2 päivää.
Kuuma teeglögi
Kuuma teeglögi VALMISTUSOHJE: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää teepussit ja hauduta 3 minuuttia. Poista teepussit ja lisää silputtu inkivääri, siideri tai mehu, kanelitangot ja Hermesetas. Hauduta 5 minuuttia. Kuori ja poista siemenet omenasta ja persikasta ja viipaloi puolikkaat. Pese limetti huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita hedelmät lämmitettyihin laseihin. Lisää hedelmäviipaleet kuumaan juomaan ja tarjoa.
Greippi-vadelmapirtelö
Greippi-vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Painele vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmasose, greippimehu, Hermesetas ja kivennäisvesi keskenään. Lisää jääkuutiot. Aseta piparmintun lehtiä lasien reunoille. Pirtelöt kannattaa nauttia korkeista laseista paksuilla pilleillä.
Englantilainen Suklaavanukas
Englantilainen Suklaavanukas VALMISTUSOHJE: Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä teflonkattilassa liedellä tai mikrossa alhaisella teholla. Vatkaa munankeltuaiset, Hermesetas, vaniljatangon raaputettu sisus ja vesi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa, mantelijauhe ja korppujauhot. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina vanukasvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita vuoat astiaan, jossa on […]
Marjasohjo
Marjasohjo VALMISTUSOHJE: Pyöräytä kaikki aineet monitoimikoneessa sohjoksi. Kauho laseihin. Tarjoa välittömästi.
Banaanivaahto
Banaanivaahto VALMISTUSOHJE: Kuori banaanit ja pilko reiluiksi paloiksi, lisää sitruunamehu. Murskaa hedelmät haarukalla niin, etteivät ne muutu nestemäisiksi. Sekoita rahka ja Hermesetas joukkoon. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Liivatteiden liuotus: Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa. Laita kevyesti puristetut liivatelehdet keittokauhaan ja aseta se kuumaan vesihauteeseen. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuonneet. Sekoita liivate banaanikreemin […]
Katkarapu-avokado salaatti
Katkarapu-avokado salaatti VALMISTUSOHJE: Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Mittaa keltuainen, sinappi, Hermesetas Makeutusjauhe ja viinietikka kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma ja sekoita tomaattipyree, suolaa ja pippuria joukkoon. Anna maustua 2 tunnista seuraavaan päivään. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi punasipuli ja pane viipaleet kasariin. Lisää viinietikka ja vesi ja keitä 3–5 minuuttia […]
Vitamiinicocktail
Vitamiinicocktail VALMISTUSOHJE: Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset, vettä ja jääkuutioita lukuun ottamatta. Lisää vesi ja jääkuutiot, sekoita vielä lyhyesti ja kaada heti laseihin. Todella raikasta!
Kesäinen booli
Kesäinen booli VALMISTUSOHJE: Pese mansikat tarvittaessa ja puolita ne. Kuori kiivit ja leikkaa ne viipaleiksi. Puolita melonit, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Leikkaa kuoret pois ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Puolita persikat, poista kivet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Kuori litsit, puolita ne ja poista kivet. Kaada kaikki hedelmät boolimaljaan. Lisää sitruunamehu. Kaada viini päälle. […]