Search

Aika: 0 – 30 min

Greippi-vadelmapirtelö

Greippi-vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Painele vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmasose, greippimehu, Hermesetas ja kivennäisvesi keskenään. Lisää jääkuutiot. Aseta piparmintun lehtiä lasien reunoille. Pirtelöt kannattaa nauttia korkeista laseista paksuilla pilleillä.

Lue lisää

Hedelmäkompotti

Hedelmäkompotti VALMISTUSOHJE: Poista hedelmistä kivet ja kuori ne, poista hedelmäkodat ja pilko mielesi mukaisesti. Kiehauta kaikki muut ainekset samalla hämmentäen. Kaada hedelmät nesteen joukkoon ja keitä samalla hämmentäen, kunnes hedelmät ovat pehmenneet mutta eivät vielä hajonneet. Kaada vielä kuumana lasipurkkeihin ja sulje hyvin.

Lue lisää

Browniet

Browniet VALMISTUSOHJE: Neliönmuotoiseen voideltuun vuokaan (20 x 20 cm). Noin 50 palaa à 2 x 2 cm. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita voi keskikokoiseen kasariin, lisää siihen karkeaksi rouhittu suklaa ja sulata ne keskilämmöllä. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää vatkatut munat hitaasti suklaaseokseen ja sekoita. Lisää loputkin ainekset ja sekoita kaikki hyvin. Valuta seos hyvin […]

Lue lisää

Panna cotta

Panna cotta VALMISTUSOHJE: Pehmitä liivatelehti kylmässä vedessä. Mittaa kuohukerma, maito ja halkaistu vaniljatangon puolikas kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia. Poista vaniljatangon palaset. Lisää hyvin valutettu liivatelehti, Hermesetas –makautusjauhe tai Hermesetas makeutusnestettä, viini ja mascarpone kuumaan liemeen hyvin sekoittaen. Kaada seos kahteen lasiin tai jälkiruoka-astiaan. Jäähdytä jääkaapissa kolmesta tunnista seuraavaan päivään. […]

Lue lisää

Englantilainen Suklaavanukas

Englantilainen Suklaavanukas VALMISTUSOHJE: Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä teflonkattilassa liedellä tai mikrossa alhaisella teholla. Vatkaa munankeltuaiset, Hermesetas, vaniljatangon raaputettu sisus ja vesi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa, mantelijauhe ja korppujauhot. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina vanukasvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita vuoat astiaan, jossa on […]

Lue lisää

Marjasohjo

Marjasohjo VALMISTUSOHJE: Pyöräytä kaikki aineet monitoimikoneessa sohjoksi. Kauho laseihin. Tarjoa välittömästi.

Lue lisää

Banaanivaahto

Banaanivaahto VALMISTUSOHJE: Kuori banaanit ja pilko reiluiksi paloiksi, lisää sitruunamehu. Murskaa hedelmät haarukalla niin, etteivät ne muutu nestemäisiksi. Sekoita rahka ja Hermesetas joukkoon. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Liivatteiden liuotus: Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa. Laita kevyesti puristetut liivatelehdet keittokauhaan ja aseta se kuumaan vesihauteeseen. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuonneet. Sekoita liivate banaanikreemin […]

Lue lisää

Katkarapu-avokado salaatti

Katkarapu-avokado salaatti VALMISTUSOHJE: Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Mittaa keltuainen, sinappi, Hermesetas Makeutusjauhe ja viinietikka kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma ja sekoita tomaattipyree, suolaa ja pippuria joukkoon. Anna maustua 2 tunnista seuraavaan päivään. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi punasipuli ja pane viipaleet kasariin. Lisää viinietikka ja vesi ja keitä 3–5 minuuttia […]

Lue lisää

Vitamiinicocktail

Vitamiinicocktail VALMISTUSOHJE: Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset, vettä ja jääkuutioita lukuun ottamatta. Lisää vesi ja jääkuutiot, sekoita vielä lyhyesti ja kaada heti laseihin. Todella raikasta!

Lue lisää

Kesäinen booli

Kesäinen booli VALMISTUSOHJE: Pese mansikat tarvittaessa ja puolita ne. Kuori kiivit ja leikkaa ne viipaleiksi. Puolita melonit, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Leikkaa kuoret pois ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Puolita persikat, poista kivet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Kuori litsit, puolita ne ja poista kivet. Kaada kaikki hedelmät boolimaljaan. Lisää sitruunamehu. Kaada viini päälle. […]

Lue lisää